Bistriţa: Ajutor de şef de post, o meserie la mare căutare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 50 de tineri şi-au depus deja dosarele pentru ocuparea unui post în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Bistriţa-Năsăud şi alţi câteva sute s-au interesat de condiţiile de recutare

În cadrul IJP sunt scoase la concurs în această periodă 20 de posturi, dintre care trei sunt pentru femei şi 17 pentru bărbaţi.
Cele mai multe dintre job-uri sunt însă în mediul rural. Astfel în 15 comune din judeţ a fost scos la concurs câte un post de ajutor de şef de post. În oraşele Năsăud şi Sângeorz-Băi  sunt disponibile două locuri de muncă la compartimentul de siguranţă publică. Femeile, pentru care anul acesta s-au scos la concurs doar trei posturi în tot judeţul, au acces doar la compartimentul siguranţă publică şi patrulare din Poliţia Municipiului.

Atuurile meseriei de poliţist

Comisarul şef Leontin Tabără, şeful Serviciului de Management şi Resurse Umane din cadrul IPJ, este de părere că tinerii se orientează spre o carieră în poliţie deoarece aici găsesc stabilitatea locului de muncă, un venit destul de mare în calitate de debutant, aproximativ 1.200 de lei pe lună, plus că se pot pensiona  la 55 de ani.
 
Marius Ilenii, un tânăr care vrea să se angajeze poliţist în comuna Feldru, îşi motivează alegerea : ,,E criză şi dacă trec probele sportive, care sunt destul de grele, o să am un loc de muncă asigurat. Încerc oricum, deocamdată sunt student dar dacă iau concursul, mă transfer la distanţă”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite