Biserica incendiată la Bistriţa, mărul discordiei evanghelice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Consistoriului Evanghelic din Sibiu este acuzată de prefectul de Bistriţa-Năsăud, Ioan Szilagy, că închide ochii la o presupusă operaţiune de spălare a banilor destinaţi

Conducerea Consistoriului Evanghelic din Sibiu este acuzată de prefectul de Bistriţa-Năsăud, Ioan Szilagy, că închide ochii la o presupusă operaţiune de spălare a banilor destinaţi reparaţiilor Bisericii Evanghelice din Bistriţa. Turnul acestui edificiul a ars în prima jumătate a lunii iunie.

Prefectul Szilagy îi impută preotului de la Biserica Evanghelică din Bistriţa faptul că nu vrea să dea numele firmei cu care lucrează la reconstrucţia bisericii, deşi lucrările sunt susţinute financiar şi de Ministerul Culturii şi de Primăria Bistriţa.

Vizată de acuzele prefectului este şi conducerea forului superior al acestei confesiuni, respectiv Consistoriul Evanghelic din Sibiu. Cristoph Klein, episcopul Bisericii Evanghelice din România, nu a putut fi contactat pentru a răspunde acuzaţiilor aduse de către Ioan Szilagy.

Biserica Evanghelică din Bistriţa a fost cuprinsă de un incendiu de proporţii în data de 11 iunie. Pagubele au fost estimate la peste un milion de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite