Biserica Ortodoxa Romana se leapada de preotul exorcist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

* De hramul Manastirii "Sfanta Treime" din Vaslui, Petru Corogeanu ar putea fi arestat * Staretul-asasin a tinut o slujba pentru sufletul tinerei

Medicii legisti care au cercetat cazul decesului maicutei crucificate de la manastirea Tanacu au ajuns la concluzia finala: cauza directa a mortii este "insuficienta cardiorespiratorie acuta", rezultat al "contensiei mecanice". Cu alte cuvinte, Maricica Cornici, care a fost rastignita pe cruce timp de trei zile cu un calus legat la gura, de catre preotul Petru Corogeanu, a murit sufocata prin asfixiere. Dupa aceasta "fapta", si dupa ce i-au batut si pe episcopul locului, si pe protopop, Corogeanu impreuna cu cele patru "oite ale Domnului" care au fost partase la "exorcizare" au mers la morga de la Spitalul Judetean de unde au ridicat cadavrul maicutei, pentru a fi ingropat la manastirea unde aceasta a murit. Astazi este hramul manastirii si este foarte probabil ca tot astazi preotul Corogeanu sa fie arestat. Biserica Ortodoxa Romana (BOR) se declara total impotriva practicilor de exorcizare facute de unii preoti, asa cum a fost cea a ieromonahului Petru Corogeanu din comuna vasluiana Tanacu, in urma careia o maicuta de 23 de ani a decedat. "Acest preot era complet nebun si ceea ce a savarsit el nu este nici pe departe exorcism. Noi nu recunoastem astfel de practici in sanul Bisericii, duhurile rele putand fi alungate doar prin rugaciune si prin post, si nu altfel", ne-a declarat episcopul Corneliu Barladeanu, vicar al Eparhiei Husilor, referitor la "tehnica" de exorcizare a preotului Petru Corogeanu. BOR considera fapta petrecuta la manastirea vasluiana Tanacu drept "abominabila". "In istoria monahismului rasaritean nu s-a mai intamplat asa ceva", a declarat parintele consilier Costel Stoica, purtatorul de cuvant al Patriarhiei Romane. Potrivit acestuia, BOR respinge categoric orice practici in afara de rugaciuni si le considera un foarte mare pacat. "Este gestul instabil al unui calugar care a recurs la o practica barbara crezand ca o poate vindeca pe calugarita, procedeu care nu are nici o legatura cu traditia si spiritualitatea monastica. Exorcizarea inseamna, de fapt, molifta sau rugaciunea Sfantului Vasile, care i se citeste, de regula, in 1 ianuarie, persoanei care cere ajutorul lui Dumnezeu impotriva Diavolului, fiind citita fie in biserica, fie in casa credinciosului. Aceasta molifta poate fi facuta de orice preot. Din pacate, exista slujitori ai BOR care incearca sa-si creeze o aura de mari exorcisti, intrand in zona mercantilismului, a derizoriului si a spectacolului ieftin", a mai spus parintele Stoica.

Maicuta moarta la manastirea din Tanacu va fi inmormantata in localitatea natala
Maicuta care a murit la Manastirea "Sfanta Treime" din Tanacu in urma unei presupuse exorcizari va fi inmormantata luni in localitatea sa natala, corpul ei fiind luat de la manastire, sambata seara, de catre tatal vitreg al fetei. Corpul maicutei Maricica Irina Cornici a fost transportat de la manastire in localitatea vasluiana Perieni cu un autovehicul pus la dispozitie de manastire. Preotul duhovnic Petru Corogeanu - cel care, alaturi de patru maicute, ar fi provocat moartea tinerei - a oficiat, cu acest prilej, o slujba religioasa. El a declarat ziaristilor prezenti la manastire ca "lupta cu diavolul este foarte grea" si, totodata, a explicat ca, in cazul maicutei, a recurs la metoda exorcizarii pentru ca "diavolul nu se poate trata cu pastile". Preotul a mai spus ca si la alte manastiri din tara se practica exorcizari. Maicuta Maricica Irina Cornici (care avea 23 de ani) urmeaza sa fie inmormantata luni in localitatea Perieni, de sarbatoarea religioasa "Sfanta Treime", care este si hramul manastirii in care a locuit in ultimele luni.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite