Şeful Biroului pentru Străini Giurgiu, Neculai Ghindăoanu, arestat pentru şpagă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Biroului pentru Străini Giurgiu, Neculai Ghindăoanu, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Comisarul-şef a fost reţinut de DNA, pentru luare de mită şi primire de foloase

Şeful Biroului pentru Străini Giurgiu, Neculai Ghindăoanu, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile.

Comisarul-şef a fost reţinut de DNA, pentru luare de mită şi primire de foloase necuvenite, fiind prins în flagrant când primea mită 1.000 de euro pentru eliberarea unui paşaport şi pentru prelungirea dreptului de şedere timp de cinci ani. În acelaşi dosar se efectuează cercetări şi faţă de Adrian Marian Udroiu, agent principal de poliţie în cadrul Biroului pentru Străini Giurgiu, acuzat de primire de foloase necuvenite.

Conform anchetatorilor, Ghindăoanu ar fi pretins, între decembrie 2006 şi martie 2007, uzând de funcţia ocupată, 1.400 de euro, de la o persoană denunţătoare.

În schimbul şpăgii, el ar fi efectuat procedurile legate de eliberare a unui paşaport, precum şi formalităţile necesare prelungirii sau obţinerii, de către cetăţeni turci, a unor vize de şedere temporară în România. Neculai Ghindăoanu şi Adrian Marian Udroiu au mai primit foloase necuvenite în valoare de trei milioane de lei vechi de la o altă persoană, reprezentând contravaloarea consumaţiei făcute la un restaurant din Giurgiu.

În schimb, cei doi au înlesnit formalităţile necesare pentru obţinerea vizei de venire în România a părinţilor unuia dintre denunţători.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite