Birjarul turismului rămâne în funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declaraţiile recente ale preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT), Ovidiu Iuliu Marian, prin care a denigrat turismul românesc şi, în acelaşi timp, pe principalii actori care

Declaraţiile recente ale preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT), Ovidiu Iuliu Marian, prin care a denigrat turismul românesc şi, în acelaşi timp, pe principalii actori care operează în acest domeniu, au stârnit un val de nemulţumiri în rândul acestora din urmă. Ovidiu Marian şi-a oferit pe tavă fotoliul de şef al ANT, oricui vrea să-l ia, într-un mod deloc elegant : "Nu mai pot să fac turismul mă-sii. Mă în el de turism! Să şi-l ia cine vrea să-l conducă". Ca urmare, Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) cere public demisia preşedintelui ANT.
Ovidiu Marian nu va demisiona "în niciun caz", după cum ne-a declarat Noemi Hagan, purtătorul de cuvânt al ANT. Probabil pentru a definitiva strategia de turism, document aşteptat de 16 ani de operatorii din ramură, sau pentru a încerca să reducă din efectele devastatoare ale gripei aviare asupra cererii pentru destinaţii interne, precum Delta Dunării sau litoral. De altfel, lipsa de rezultate concrete este un alt motiv pentru care ANAT i-a solicitat demisia secretarului de stat pe probleme de turism.
"Dacă domnul ministru Berceanu agreează limbajul suburban al domnului Ovidiu Iuliu Marian, nu mă mai miră nimic, şi avem turismul pe care-l merităm. Consider că păstrarea lui în poziţia de preşedinte al ANT este o sfidare pe care Ministerul Transporturilor şi Guvernul României o fac la adresa noastră, a celor care activăm în această ramură", declară Alin Burcea, preşedintele Consiliului regional Bucureşti al ANAT.

Pisica e aruncată în curtea Palatului Victoria
În replică, Radu Berceanu, ministrul Transporturilor, ne-a declarat că "domnul Ovidiu Iuliu Marian ar trebui să-şi asume declaraţiile şi să suporte consecinţele spuselor sale". Oficialul a precizat că nu l-a lăudat sau felicitat pe şeful ANT pentru declaraţiile care au stârnit indignare în rândul touroperatorilor. "Numai premierul Călin Popescu Tăriceanu poate să-l demită pe preşedintele ANT, după cum tot el l-a numit în această funcţie", a conchis ministrul Berceanu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite