Biodiversitatea a trecut neobservată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploile şi alegerile au umbrit sărbătoarea florei şi faunei de pe Terra În fiecare an, pe 22 mai, se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Biodiversităţii. Ieri, doar câţiva entuziaşti

Ploile şi alegerile au umbrit sărbătoarea florei şi faunei de pe Terra

În fiecare an, pe 22 mai, se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Biodiversităţii. Ieri, doar câţiva entuziaşti şi oficiali europeni şi-au amintit de eveniment.

În Bucureşti, ieri după-amiază, celebrarea Zilei Biodiversităţii s-a derulat în parcul Cişmigiu, "la Buturugă". Cei prezenţi în zonă au fost invitaţi să afle câteva date noi despre mediu, schimbări climatice, ecologie, ecosisteme şi habitate naturale.

Au fost organizate tururi de cunoaştere a florei şi faunei din parcul Cişmigiu. Scopul evenimentului a fost acela de a atrage atenţia asupra faptului că fiecare dintre noi poate face ceva pentru a proteja bogăţia naturii.

Evenimentul a fost organizat de Biroul de Informare al Parlamentului European în parteneriat cu Centrul de Informare ONU în România, Asociaţia Europeană a Studenţilor şi Tinerilor Geografi, ViitorPlus - Asociaţia pentru dezvoltare durabilă şi Autoritatea Naţională pentru Tineret.

Eveniment amânat din cauza ploilor

Ploile de ieri au amânat festivităţile Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Gorj, dedicate Zilei Internaţionale a Biodiversităţii. Acestea vor fi reprogramate pentru marţi, 27 mai, când, potrivit directorului Gheorghe Fometescu, vremea se va îndrepta.

"Prima constă într-o lecţie de educaţie ecologică aplicată. Ea se va desfăşura în mijlocul naturii, la Cheile Sohodolului. Elevii de la Liceul Teologic din Târgu Jiu, împreună cu angajaţi ai APM Gorj, vor curăţa această zonă de toate deşeurile", ne-a mai spus Fometescu.

Copiii vor afla informaţii despre colectarea selectivă a deşeurilor biodegradabile, reciclabile, despre cele periculoase, precum şi noţiuni elementare despre biodiversitate.

Ce este biodiversitatea

Termenul este utilizat îndeosebi în biologie şi biogeografie. Biodiversitatea este varietatea vieţii pe Pământ, care include gene, specii şi ecosisteme, dar şi procesele ecologice din care acestea fac parte. Durabilitatea ecologică şi cea a diversităţii biologice sub toate formele ei sunt esenţiale pentru omenire. Biodiversitatea este importantă pentru mai multe sectoare: agricultură, silvicultură, zootehnie şi parcuri naturale.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite