Bioarhitectura se impune în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele care construiesc imobile ecologice primesc reduceri fiscale de 60% Pe agenda oamenilor politici din Peninsulă, arhitectura bio şi-a dobândit un loc semnificativ. Importanţa ei

Persoanele care construiesc imobile ecologice primesc reduceri fiscale de 60%

Pe agenda oamenilor politici din Peninsulă, arhitectura bio şi-a dobândit un loc semnificativ. Importanţa ei a fost recunoscută oficial, astfel că au fost emise prevederi legale referitoare la acest nou mod de concepere şi realizare a clădirilor.

Noile legi specifică faptul că persoanele care construiesc sau renovează o clădire ţinând cont de cerinţele ecologice pot primi o reducere fiscală ce ajunge până la 60%. Fructificând aceste noi facilităţi, mai multe oraşe italiene îşi schimbă înfăţişarea, adoptând normele arhitecturii "verzi".

Un exemplu în acest sens l-a dat oraşul Bolzano, care a pus în aplicare proiectul CasaClima, ce propune edificii şi clădiri încălzite "natural", folosirea energiei solare şi acoperirea faţadelor sau acoperişurilor cu multă verdeaţă. Şi tot la Bolzano şi-a deschis porţile expoziţia KlimaHouse, care a devenit deja un punct de referinţă pentru cei care s-au implicat în sectorul edilitar "verde".

Un alt exemplu îl dă şi oraşul Genova, în care au "răsărit" mai multe case ecologice, la fel ca şi provincia Macerata, unde o casă-laborator "eco" atrage vizitatori din toată ţara.

Spital de copii ecologic

Mediul înconjurător se bucură de o atenţie din ce în ce mai mare în mediile social-politice din Italia. Respectul pentru mediu, în cazul arhitecturii bio, începe cu alegerea materialelor de construcţie, fiind preferate cele naturale, precum lemnul, piatra sau sticla.

Graţie unei tehnologii sofisticate, domeniul construcţiilor poate beneficia de materiale care combat în mod activ poluarea ambientală. Un exemplu pe care Italia îl dă întregii Europe în acest sens îl constituie noul spital pentru copii din Florenţa, Centrul Pediatric Meyer, conceput şi realizat în stil bio-arhitectonic. Pereţii săi îi pot proteja pe pacienţi de căldura de afară, aerul şi lumina naturală sunt fructificate la maxim, obţinân- du-se o economie la energie de 40%

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite