Bin Laden s-a întâlnit cu atentatorii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O înregistrare video difuzată de postul de televiziune Al-Jazeera surprinde o întâlnire între Osama bin Laden şi unii dintre autorii sau organizatorii atacurilor teroriste de la 11/9 2001.

O înregistrare video difuzată de postul de televiziune Al-Jazeera surprinde o întâlnire între Osama bin Laden şi unii dintre autorii sau organizatorii atacurilor teroriste de la 11/9 2001. Imaginile redau, de asemenea, "activităţile cotidiene" ale acestora în timpul antrenamentelor efectuate în zonele muntoase din Afganistan.
Difuzarea înregistrării coincide cu împlinirea a cinci ani de la atacurile teroriste soldate cu 3.000 de morţi. Al-Jazeera i-a identificat pe doi dintre islamiştii care apar împreună cu bin Laden. Unul este Ramzi Bin al-Shibh, transferat recent la penitenciarul militar de la Guantanamo. Celălalt este Abu Hafs al-Masri, fost locotenent al liderului Al-Qaida, ucis într-un raid american la sfârşitul anului 2001. Al-Jazeera a prezentat şi "testamentele video" ale altor doi autori ai atentatelor, Wael al-Shihri şi Hamza al-Ghamdi.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite