"Bileţelul" Monei Muscă, transformat în dosarul Zambaccian

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier Adrian Năstase a declarat, ieri, la Instanţa Supremă, unde s-a discutat cazul Zambaccian, că dosarul său este unul politic şi că a fost declanşat tot de un bileţel:

Fostul premier Adrian Năstase a declarat, ieri, la Instanţa Supremă, unde s-a discutat cazul Zambaccian, că dosarul său este unul politic şi că a fost declanşat tot de un bileţel: plângerea penală depusă în 2004 la PNA de Mona Muscă.

Năstase a venit cu o mapă plină de copii ale sesizării pe care, darnic, le-a împărţit tuturor jurnaliştilor prezenţi la proces. "Monica Macovei spunea că aceste dosare nu sunt politice, dar totuşi vreau să observaţi că plângerea din dosarul Zambaccian poartă antetul Alianţei Dreptate şi Adevăr, are antetul PNL şi este semnată de doamna Mona Muscă", a ţinut să precizeze fostul premier. Plângerea penală depusă de Mona Muscă, în numele Alianţei DA, arăta că Adrian Năstase a cumpărat la un preţ redus un teren de 700 de metri pătraţi, pe strada Zambaccian, care provenea de la fostul deputat PDSR Gabriel Bivolaru.

Dana Năstase şi Irina Jianu, din nou prietene

Procesul în care deputatul Adrian Năstase şi soţia sa, Dana Năstase, sunt judecaţi pentru luare de mită, respectiv complicitate la această infracţiune, s-a amânat o lună, avocatul Irinei Jianu cerând termen pentru a putea fotocopia dosarul. Adrian Năstase a stat la proces pe aceeaşi bancă cu administratorul societăţii Eurografica, Cristian Vasile, cu care a schimbat amabilităţi, în timp ce Dana Năstase a stat lângă Irina Jianu, fostul inspector general de stat la Inspectoratul de Stat în Construcţii. Atât Cristian Vasile, cât şi Irina Jianu sunt învinuiţi în acest dosar. La termenul de ieri a lipsit partea vătămată Ioan Păun, fostul consul al României la Hong Kong, cel care a declarat la DNA că a fost ameninţat de Adrian Năstase pentru a nu face declaraţii în dosarul său legate de faptele de corupţie pe care le ştia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite