Bihorenii au blocat autobasculantele Bechtel

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sătenii din comunele Brusturi şi Spinuş au blocat drumurile care trec prin satul Picleu, pentru a protesta astfel împotriva firmelor de transport angajate de Bechtel care le distrug drumurile

Sătenii din comunele Brusturi şi Spinuş au blocat drumurile care trec prin satul Picleu, pentru a protesta astfel împotriva firmelor de transport angajate de Bechtel care le distrug drumurile şi casele.

Protestul a început miercuri, la ora 4 dimineaţa, când navetiştii din cele două comune nu au mai putut ajunge la serviciu pentru căîn care se aflau s-au împotmolit în noroaie. La ora 6, la Picleu se adunaseră şapte autobuze şi, deşi oamenii au cerut ajutor de la autorităţile locale, acestea le-au comunicat că nu au cum să intervină. autobuzele

Nemulţumirea sătenilor este cauzată de faptul că pe drumul dintre Uileacu de Criş şi Spinuş circulă, zilnic, între 800 şi 1.000 de camioane ale companiei Bechtel. Acestea aprovizionează cu materiale de construcţii şantierul viitoarei autostrăzi Borş-Braşov. Circulaţia intensă a distrus complet singurul drum asfaltat din localitate. În plus, din cauza vibraţiilor, pereţii caselor de pe marginea şoselei s-au fisurat.

Prefectul judeţului Bihor, Mircea Ghitea, s-a deplasat în zonă pentru a aplana conflictul, care este al doilea în această primăvară. În aprilie, tot în urma unui protest spontan, Ghitea a solicitat Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj demararea lucrărilor pentru reabilitarea drumului judeţean, lucrări care nu au început încă. Săptămâna trecută, prefectul a anunţat amendarea cu aproape 42 de miliarde de lei vechi a mai multor firme de transport angajate de Bechtel.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite