Bicicleta, soluţia Primăriei pentru ambuteiajele şi excesul de publicitate outdoor din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proaspăt întors de la Paris, edilul-şef al Capitalei, Adriean Videanu, a ţinut să ne dea de veste despre o idee preluată de omologul său francez: amenajarea în Bucureşti a parcurilor de

Proaspăt întors de la Paris, edilul-şef al Capitalei, Adriean Videanu, a ţinut să ne dea de veste despre o idee preluată de omologul său francez: amenajarea în Bucureşti a parcurilor de biciclete.

"Parisul, în mobilierul urban, are acele parcuri de biciclete pe care le închiriază celor care doresc să utilizeze această variantă de transport", a declarat Adriean Videanu. Primarul general spune că în Paris sunt peste 20.000 de biciclete, iar firmele care doresc să câştige licitaţia pentru înfiinţarea acestor parcuri şi în Bucureşti îşi pot recupera investiţiile din publicitatea pe care o pot face pe mobilierul urban aferent. Videanu crede că acest mijloc de transport poate fi promovat în apropierea centrelor universitare. În acest mod, primarul general crede că poate fi rezolvată şi problema blocajelor de trafic din Bucureşti. În cel mult o lună, promite primarul, proiectul privind amenajarea pistelor speciale pentru biciclişti va fi gata, iar o parte din traseu chiar va putea fi utilizabilă.

Proiectele pentru
piste sunt gata

De parcă i-ar fi cunoscut dinainte intenţia colegului de partid, primarul sectorului 3, Liviu Negoiţă, are deja un proiect de realizare a unor piste pentru biciclete şi role, avizat încă din toamna trecută.

Între timp, Primăria Capitalei a organizat şi ea un concurs pe aceeaşi temă, care a fost câştigat de un grup de studenţi de la Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu".

Ei au realizat un traseu care leagă sudul cu centrul şi nordul oraşului, trecând pe anumite artere importante: Piaţa Operei, Bd. Mihail Kogălniceanu, Regina Elisabeta, Şos. Iancului, Bd. Ferdinand, Bd. Carol I, Bd. Mărăşeşti, Axa sud-nord până la Aeroportul Băneasa, Calea Dorobanţilor, Bd. Dacia, Şos. Kiseleff, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Splaiul Independenţei şi Splaiul Unirii, de la Piaţa Naţiunile Unite până la Podul Mărăşeşti, Bd. Unirii, Bd. Decebal, Bd. Libertăţii, Calea Călăraşilor, Bd. Corneliu Coposu şi Piaţa Unirii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite