Berlusconi, taxat de ţiganii din Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ţiganii din Spania au luat atitudine faţă de atentatele împotriva ţiganilor români din Italia printr-un protest intitulat "Contra rasismului, contra indiferenţei". Silvio Berlusconi a

Ţiganii din Spania au luat atitudine faţă de atentatele împotriva ţiganilor români din Italia printr-un protest intitulat "Contra rasismului, contra indiferenţei".

Silvio Berlusconi a fost criticat printr-o pancartă pe care scria "Berlusconi, la fel ca Mussolini". Au participat aproximativ 300 de spanioli, însă prezenţa ţiganilor români a fost aproape inexistentă. Doar doi reprezentanţi au fost de faţă. Daniela Radu, de la Asociaţia Rrom-Madrid, susţine că în Spania ţiganii nu au problemele celor din Italia.

"Italienii uită de drepturile pe care le avem ca europeni. Problemele din Italia sunt din cauza mentalităţii fasciste a multor italieni." Celălalt ţigan român prezent, reprezentant al asociaţiei "Iniciativa Gitana", spune că "spaniolii fac diferenţa între cei buni şi cei răi. În Italia se vorbeşte doar de ţiganii români infractori."

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite