"Berlusconi şi criza: Păstraţi acţiunile" - Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Relatările principale ale ziarelor din peninsula italiană se axează pe criza economică mondială, dar şi pe criza italiană. Este relatată şi întâlnirea dintre cei doi prim miniştri ai

Relatările principale ale ziarelor din peninsula italiană se axează pe criza economică mondială, dar şi pe criza italiană. Este relatată şi întâlnirea dintre cei doi prim miniştri ai Italiei şi României care au discutat la Roma despre integrarea socială a imigranţilor români. Această întâlnire a coincis cu publicarea datelor despre românii care au fost înregistraţi legal în Italia în ultimul an.

Berlusconi îl întâlneşte pe Tăriceanu. Le mulţumesc românilor, muncim pentru integrarea lor socială”, titrează „Il Messaggero”.  

Primul ministru italian a anunţat că guvernul său munceşte pentru integrarea socială a romilor, după întâlnirea avută cu primul ministru român la Palazzo Madama. Subiectele discutate de cei doi reprezentanţi au fost: acordul în privinţa imigranţilor români, schimbul de deţinuţi, repatrierea minorilor şi o întâlnire la ninel înalt, România – Serbia – Italia.

Imigraţie record în 2007. Numărul românilor aproape s-a dublat”, scrie „Il Giorno”.

Străinii în Italia sunt aproape trei milioane şi jumătate: 17% în plus. Este creşterea cea mai mare înregistrată în istoria ţării, relatează ISTAT, institutul naţional de statistică. Acest lucru se datorează în primul rând românilor care au fost înregistraţi în ultimul an la Evidenţa Populaţiei: 283.078 (+82,7%).

Berlusconi şi criza: păstraţi acţiunile. Nu vom dialoga cu cine protestează în piaţă”, relatează „Corriere della Sera”.

Premierul a intervenit din nou asupra crizei financiare: „Îi sfătuim pe italieni să nu vândă propriile acţiuni deoarece, în 18-24 de luni, preţul va reveni la un nivel normal. Vom susţine economia reală şi vom avea curajul de a reduce presiunea fiscală”. În privinţa opoziţiei, Berlusconi este decis să întrerupă orice dialog cu aceasta. Partidele din opoziţie pregătesc manifesataţii de protest la vivel naţional pe 25 octombrie.

O Constituţie pentru fiecare student. Liga protestează că se începe cu distribuţia din Nord”, scrie „La Repubblica”.

PD (opoziţie, n.r.) a venit cu propunerea de a distribui gratuit câte o copie a Constituţiei fiercărui elev, bucurându-se şi de sprijinul PDL (putere, n.r.). Dar în momentul în care au propus ca distribuţia să înceapă de la Veneţia, Treviso şi Sondrio reprezentanţii Ligii Nordului au protestat vehement: „Acesta este rasism, ori eliminaţi referinţele geografice ori nu votăm. A fost nevoie de intervenţia preşedintelui Camerei Deputaţilor pentru a calma spiritele.

Mama mă pune să cerşesc, dar eu vreau să merg la şcoală”, scrie „La Stampa”. Deborah, o fetiţă rom de 10 ani, a povestit poliţistelor care au găsit-o pe stradă, în provincia Torino, la cerşit, că mama sa nu o lasă să meargă la şcoală. Poliţiştii au decis să ducă fetiţa într-o comunitate de minori, iar pe femeia care a afirmat că îi este mamă au acuzat-o de abandonare a minorului, pus la cerşit şi declaraţii false. Întrebată fiind de agenţii de poliţie când s-a născut fiica sa, femeia nu a fost capabilă să o spună cu exactitate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite