“Berlusconi : Obama este frumos şi bronzat” - Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Barack Obama, noul preşedinte al Statelor Unite ale Americii, este şi astăzi în centrul atenţiei presei din Peninsulă. Un alt subiect dezbătut intens de ziarele italiene este cel al crizei economice mondiale şi al situaţiei dificile în care se află pieţele bursiere din întreaga lume.

“Berlusconi: Obama este frumos şi bronzat”, titrează pe prima pagină cotidianul “Corriere della Sera”. “Barack Obama este tânăr, frumos şi bronzat, aşa că are toate premisele necesare pentru a se pune de acord cu preşedintele rus Dimitri Medvedev”, a afirmat premierul Silvio Berlusconi în cadrul întâlnirii la vârf italiano-ruse de ieri de  la Moscova. Liderul opoziţiei, Walter Veltroni,  consideră că afirmaţia premierului este jignitoare şi că dăunează imaginii Italiei în lume. Veltroni a delcarat că Berlusconi ar trebui să-şi ceară scuze public.

“Bursa din Tokyo în scădere, dar pieţele europene deschid în creştere”, titrează tot “Corriere della Sera”. Bursa din Tokyo a închis ziua de ieri cu un indice negativ de -3,55%. Spre deosebire de bursa japoneză , pieţele bursiere europene deschid ziua de astăzi în creştere.: Londra +0,50%, Paris +0,12%, Frankfurt +0,76%, iar Mibtel +0,11%. Moneda euro a devenit mai puternică faţă de  dolarul american şi mai slabă decât yenul japonez.

“Luni va fi o zi neagră pentru transporturile italiene. Grevă de 24 de ore”
, scrie cotidianul “La Repubblica”. Transporturile feroviare din Peninsulă vor intra în grevă începând de duminică , de la orele 21, până luni la orele 21. Greva va afecta luni şi transportul public local. Orarul tramvaielor, autobuzelor şi metrourilor va fi decis la nivel local.

“Făt-Frumos locuieşte în Bhutan”, anunţă cotidianul “La Stampa”. Cel mai tânăr rege din lume este  Jigme Khesar Namgyel Wangchuck, în vârstă de 28 de ani, noul rege al Bhutanului. Micul stat Bhutan, care se află la frontiera dintre China şi India, devine astfel un adevărat model de monarhie constituţională. Tânărul monarh este necăsătorit şi este licenţiat în Ştiinţe Politice la faimoasa universitate Oxford.

“Om de afaceri din Treviso, măcelărit de câinii săi”, relatează cotidianul “Il Messagero”. Un afacerist milanez în vârstă de 56 de ani, rezident în Vittoria Veneto, Treviso, se află internat la spital în stare extrem de gravă, din cauza rănilor provocate de muşcăturile câinilor săi, un rottweiler şi un pitbull.

“McCain, un războinic tăcut”, scrie cotidianul “Il Tempo”. Marele învins în cursa pentru Casa Albă, republicanul John McCain, a evitat declaraţiile publice şi interviurile , preferând să rămână împreună cu familia şi prietenii.
 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite