"Berlusconi: «Divorţul? M-am ocupat de el cu stil!»" - Revista presei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa din Peninsulă scrie astăzi despre controversele pe care le-a iscat în politica italiană decretul siguranţei publice. Din cauza acestui decret, Dario Franceschini, liderul Partidului Democrat, i-a acuzat ieri pe membri Guvernului italian de rasism. O altă ştire de mare interes este cea legată de afirmaţiile făcute de premierul Silvio Berlusconi în cadrul unui interviu acordat ieri canalului francez de televiziune France 2.

"Guvernul aprobă votul de încredere pentru decretul siguranţei publice. PD-ul acuză Guvernul de legi rasiste", titrează cotidianul "Corriere della Sera". Consiliul de Miniştri convocat ieri la Roma a decis ca votul de încredere al Parlamentului cu privire la decretul siguranţei publice să fie dat săptămâna viitoare. Dario Franceschini, liderul principalului partid de opoziţie, Partidul Democrat (PD), a acuzat Executivul italian că promovează legi rasiste prin care Italia se întoarce cu 70 de ani în urmă şi a anunţat că partidul său se va opune aprobării decretului siguranţei.

"Berlusconi: «Divorţul? M-am ocupat de el cu stil!»", relatează tot cotidianul "Corriere della Sera", preluând declaraţiile prim-ministrului italian Silvio Berlusconi. Premierul italian a făcut aceste afirmaţii în cadrul unui interviu acordat ieri canalului de televiziune francez France 2. În opinia lui Berlusconi, odată cu scandalul divorţului, popularitatea sa a crescut îmbucurător la 77%, aşa cum demonstrează ultimele sondaje. În acelaşi interviu, prim-ministrul italian a mai afirmat că, în ciuda aparenţelor, mass-media din Peninsulă, inclusiv grupul său de televiziune, Mediaset, este aliată împotriva sa.

"Marchionne va fi administratorul delegat al Chrysler", anunţă cotidianul "La Repubblica". Ieri, tribunalul pentru bancrută din New York a dat undă verde începerii procedurilor de restructurare a grupului de automobile Chrysler. Cu această ocazie, Sergio Marchionne, administratorul grupului Fiat a declarat, într-un interviu acordat agenţiei americane de ştiri Bloomberg, că va îndeplini rolul de administrator delegat al Chrysler. În cadrul aceluiaşi interviu, Marchionne a mai afirmat că Fiat-ul se arată interesat şi de achiziţionarea grupului de automobile Saab.

"Afganistan: Mai mulţi civili au murit în urma unui raid aerian american", scrie cotidianul "La Stampa". Un sat din provincia Farah, aflată în partea de vest a Afganistanului, a fost ras de pe faţa pământului, ca urmare a unui raid aerian al americanilor care a avut loc marţi noapte. Guvernatorul provinciei Farah a anunţat că în bombardament şi-au pierdut viaţa peste 100 de persoane. Atacul forţelor aeriene americane a fost confirmat de mai mulţi oficiali de la Kabul. Crucea Roşie Internaţională susţine că printre victimele acestui raid aerian se aflau şi femei şi copii.

"Brunetta: «În birourile angajaţilor de la stat va fi interzis Facebook-ul»", titrează cotidianul "Il Messaggero". Renato Brunetta, ministrul italian al Administraţiei Publice şi al Inovaţiei a anunţat recent că angajaţilor din sectorul de stat le va fi interzis accesul la cunoscuta reţea de socializare online Facebook. Brunetta a declarat că se gândeşte chiar să pună la punct un sistem solid de filtrare şi monitorizare prin care angajaţii publici să fie împiedicaţi să intre pe Facebook.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite