Au trecut 20 de ani de la căderea Zidului Berlinului - Revista presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa internaţională de astăzi scrie depspre îmlinirea a 20 de ani de la căderea Zidului Berlinului, intenţia FARC de a comite o acţiune teroristă sau anunţarea Dinarei Safina la Brisbane. Pritnre alte subiecte, şase deţinuţi uiguri de la Guantanamo Bay vor fi transferaţi în Republica Palau, iar New Jersey Nets l-a cumpărat oe chinezul Yi Jianlian.

FARC intenţionează să comită o acţiune teroristă. Ministerul columbian al Apărării a acuzat FARC că intenţionează să perturbe procesul de apropiere diplomatică între Ecuador şi Columbia, proiectând un atentat letal împotriva unui judecător ecuadorian, informează Reuters.

Au trecut 20 de ani de la căderea Zidului Berlinului.
Preşedintele german Horst Koehler a mulţumit sâmbătă ex-preşedinţilor sovietic şi american, Mihail Gorbaciov şi George Bush, precum şi ex-cancelarului federal Helmut Kohl, pentru rolul lor în reunificarea Germaniei, în cursul unei reuniuni solemne consacrate celei de-a 20-a aniversări a căderii Zidului Berlinului, informează RIA Novosti. "Vă mulţumesc în numele Germaniei şi, sunt sigur de aceasta, în numele tuturor popoarelor Europei", a spus Koehler în discursul său.

Dinara Safina, anunţată la Brisbane, în pofida accidentării.
Jucătoarea de tenis din Rusia Dinara Safina, care a pierdut locul 1 mondial în beneficiul americanei Serena Williams, va participa la turneul de la Brisbane, care se va disputa între 3 şi 10 ianuarie, au anunţat organizatorii, scrie AFP. În vârstă de 23 de ani, Safina este înscrisă pe tablou, în pofida abandonului său de miercuri, de la Masters-ul feminin de la Doha, după o accidentare care îi pune sub semnul îndoielii participarea la Turneul de Mare Şlem de la Melbourne, de la mijlocul lunii ianuarie.

Şase chinezi uiguri, ex-deţinuţi la Guantanamo, au fost transferaţi spre Republica Palau, situată în arhipelagul cu acelaşi nume din Oceanul Pacific, care a acceptat să-i primească în stare de libertate, a anunţat - sâmbătă - Departamentul american al Justiţiei, citat de BBC. Cei şase indivizi, care aparţin minorităţii musulmane şi turcofone din nord-estul Chinei, erau deţinuţi în baza militară de la Guantanamo de şapte ani, deşi acuzaţia de terorism le fusese retrasă de câţiva ani.

New Jersey Nets l-a cumpărat pe chinezul Yi Jianlian. Echipa americană de baschet New Jersey Nets şi-a concretizat opţiunea de cumpărare a baschetbalistului chinez Yi Jianlian, care joacă la Nets sub formă de împrumut, suma acordată jucătorului fiind de 4 milioane de dolari pe sezon a anunţat clubul din NBA, scrie CCTV.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite