"Cea mai lungă emisiune televizată realizată vreodată" va fi despre Berlin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Cea mai lungă emisiune televizată realizată vreodată" va fi despre Berlin
"Cea mai lungă emisiune televizată realizată vreodată" va fi despre Berlin

O emisiune TV de 24 de ore despre Berlin,  prezentat drept "cea mai lungă emisiune televizată realizată vreodată", va fi difuzată sâmbătă, în mai mule ţări europene. Potrivit AFP, programul cuprinde aspecte ale vieţii cotidiene din capitala germană şi vor fi prezentate cu ocazia sărbătoririi a 20 de ani de la căderea Zidului.

Emisiunea a fost realizată cu ocazia sărbătoririi a 20 de ani de la căderea Zidului Berlinului, pe 9 noiembrie 1989, şi va fi retransmisă în locuri publice din capitala germană, precum cafenele, librării sau biserici, transmite Mediafax.

Pentru realizarea acestui program special au fost mobilizate 80 de echipe tehnice, care au urmărit 20 de berlinezi, celebri sau anonimi, pe parcursul unei zile.

Montajul tehnic al materialului a durat 10 luni, iar costurile totale de producţie au fost în valoare de 2,8 milioane de euro. Din filmările care totalizează 750 de ore, va fi difuzată doar o proiecţie de 24 de ore.

"După căderea Zidului, oamenii se temeau că oraşul îşi va pierde dinamismul. Acest film demonstrează contrariul, oraşul a înflorit", a declarat Gottfried Langenstein, preşedintele reţelei Arte.

În 1961, în plin Război Rece, s-a construit în Berlin un zid de 155 de kilometri, din care au mai rămas, în total, trei kilometri. În prezent, turiştilor le este dificil să-şi dea seama pe unde a trecut zidul.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite