Profitul net al Berkshire Hathaway s-a triplat în trimestrul al treilea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profitul net al Berkshire Hathaway s-a triplat în trimestrul al treilea
Profitul net al Berkshire Hathaway s-a triplat în trimestrul al treilea

Profitul net al companiei Berkshire Hathaway, vehiculul investiţional al miliardarului american Warren Buffet, s-a triplat în trimestrul al treilea, la 3,24 miliarde de dolari, de la 1,06 miliarde de dolari în perioada similară din 2008, în urma creşterilor pe pieţele de capital, relatează Bloomberg.

Câştigul operaţional, care exclude o parte a investiţiilor şi rezultatele din instrumente financiare derivate, a fost de 1,32 miliarde de dolari, depăşind aşteptările analiştilor de 1,28 miliarde de dolari.

Valoarea portofoliului de acţiuni deţinute de Berkshire Hathaway a crescut cu 10% comparativ cu sfârşitul lunii iunie, ajungând la 126,1 miliarde de dolari la finele lunii septembrie.

În vară, compania anunţa cele mai bune rezultate financiare trimestriale pentru perioada august-iunie din ultimii doi ani datorită revenirii pieţelor financiare care au sporit valoarea investiţiilor companiei.
 
Berkshire Hathaway raportase anterior scăderea câştigurilor pentru şase trimestre consecutive

Berkshire Hathaway a anunţat, miercuri, că va prelua participaţia de 77,4% pe care nu o deţine încă la compania feroviară Burlington Northern Santa Fe, pentru 26 miliarde de dolari, cea mai mare achiziţie efectuată vreodată de omul de afaceri american. Compania îşi va asuma şi datorii de zece miliarde de dolari.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite