Bergenbier face 300 mil. euro în tranzacţia ABInBev - Revista presei economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bergenbier face 300 mil. euro în tranzacţia ABInBev - Revista presei economice
Bergenbier face 300 mil. euro în tranzacţia ABInBev - Revista presei economice

Presa economică de astăzi scrie despre tranzacţia ABInBEV, scoaterea UPS de pe Băneasa ori închirerea burselor europene, fără o tendinţă clară. Printre alte subiecte, Romexterra Bank va închide 40 de agenţii, iar profiturile SIF-urilor sunt cu 43% mai mari.


Bergenbier face 300 mil. euro în tranzacţia ABInBev.

Fondul de investiţii CVC Capital Partners, care controlează peste 50 de companii cu afaceri de 88 mld. euro în întreaga lume, va prelua operaţiunile locale ale grupului belgian ABInBev (ABI), producătorul Bergenbier, într-o tranzacţie estimată de Ziarul Financiar la cel puţin 300 mil. euro. "Este o mişcare bună pentru brand. În condiţiile actuale, Bergenbier devine al doilea brand ca mărime din portofoliul de beri al CVC, după Jelen Pivo din Serbia", a declarat pentru ZF Mihai Ghyka, fostul executiv al InBev România şi unul dintre oamenii-cheie în dezvoltarea mărcii Bergenbier.

Băneasa scoate UPS de pe aeroport să facă loc unui terminal nou.
Grupul american UPS, unul dintre cei mai mari operatori de curierat la nivel mondial, va fi scos anul viitor de pe Băneasa şi nu va mai putea opera pe acest aeroport, după ce administraţia companiei de stat a decis să folosească spaţiul închiriat pentru o nouă investiţie, a declarat pentru Business Standard, George Mihalcea, directorul general al aeroportului. Potrivit acestuia, contractul cu UPS nu va fi reînnoit, în spaţiul pe care îl ocupă în prezent compania de curierat urmând să fie modernizat un nou terminal de pasageri, anunţă Business Standard.

Bursele europene închid fără o tendinţă clară, marcate de veşti contradictorii. Marile burse europene au încheiat şedinţa de joi fără o tendinţă clară, în contextul în care sectorul de retail a fost susţinut de informaţiile despre o eventuală preluare a J Sainsbury, în timp ce pierderile neaşteptate ale Nokia au afectat segmentul tehnologic. Astfel, indicele FTSE-100 al bursei din Londra a închis în scădere cu 0,63%, până la 5.222,95 puncte, indicele DAX, al pieţei din Frankfurt, a pierdut 0,40%, până la 5.830,77 puncte, în timp ce indicele CAC 40, al bursei pariziene, a reuşit să termine pe plus, câştigând 0,03%, la 3.883,83 puncte, nou nivel maxim al ultimului an, potrivit Money.

Romexterra Bank va închide 40 de agenţii. MKB Romexterra Bank va închide, în decembrie, 40 de agenţii la nivel naţional şi va disponibiliza 300 de angajaţi, notificările în acest sens fiind deja depuse la agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă, informează Curierul Naţional. Directorul adjunct al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Sălaj, Mircea Pop, a declarat, ieri, că, potrivit notificării primite de la sediul central al MKB Romexterra Bank, disponibilizările se vor face la începutul lunii decembrie.

Profiturile SIF-urilor sunt cu 43% mai mari. Profiturile nete cumulate ale celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF) au crescut în primele nouă luni din acest an cu circa 43% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2008, depăşind 618 milioane de lei. SIF1 "Banat Crişana" a înregistrat în intervalul ianuarie - septembrie un câştig net de 112,87 milioane de lei, în creştere cu 28% faţă de perioada similară a anului anterior, în contextul în care societatea a încasat peste 12,7 milioane de euro din vânzarea participaţiei la Bancpost. De asemenea, activul net al companiei a ajuns la 1,285 miliarde de lei, la sfârşitul lunii septembrie, notează Bursa.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite