Berceanu, nemulţumit de calitatea lucrărilor pe Autostrada Soarelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proaspătul ministru al transporturilor, construcţiilor şi turismului (MTCT), Radu Berceanu, s-a declarat ieri "extrem de dezamăgit" de "zestrea" găsită în ceea ce priveşte contractele de

Proaspătul ministru al transporturilor, construcţiilor şi turismului (MTCT), Radu Berceanu, s-a declarat ieri "extrem de dezamăgit" de "zestrea" găsită în ceea ce priveşte contractele de construcţii de drumuri în derulare. Astfel, spune Berceanu, lucrările la DN 1 evoluează foarte încet şi nu se respectă termenele de execuţie, pentru că antreprenorul nu şi-a stabilit "din timp tronsoanele", în timp ce pe Autostrada Soarelui, în weekend nu lucra nimeni. "Am mari semne de întrebare că vor reuşi să finalizeze la timp cei 35 de kilometri de autostradă, pe două benzi, deşi ei sunt optimişti", a declarat şeful MTCT. Ministrul a identificat şi alte deficienţe care să justifice întârzierile din construcţia infrastructurii: normele de proiectare "depăşite consistent, pentru ca proiectantul să stea liniştit", sau probleme de organizare a succesiunii lucrărilor.
Prima măsură concretă anunţată de Berceanu a fost demiterea directorului general al Aeroportului internaţional Aurel Vlaicu-Băneasa, Eugen Ciocan, pe motive legate de finanţarea lucrărilor de refacere a pistei. Berceanu a mai anunţat că nu se va lasă "condus de domnul Voiculescu, chiar dacă va ajunge vicepremier". şeful MTCT spune că va sta la şedinţele de guvern lângă premierul Călin Popescu Tăriceanu, pe locul ex-vicepremierului Pogea, "loc cuvenit, de vreme ce are în subordine trei ministere importante".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite