Radu Berceanu vrea controale şi taxe noi pentru transportatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Berceanu vrea controale şi taxe noi pentru transportatori
Radu Berceanu vrea controale şi taxe noi pentru transportatori

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a anunţat astăzi că va introduce controlul cu cântarul pe podul de la Feteşti-Cernavodă şi că pregăteşte pentru transportatori taxe similare cu cele plătite în statele europene, informează NewsIn.

"În continuare, lucrurile de acolo (n.r. - podul Feteşti-Cernavodă) vor rămâne exact aşa cum sunt şi în plus vom introduce un cântar permanent, ca să nu mai meargă cu 60 de tone când trebuie să meargă cu 40 de tone şi să strice drumurile şi după aia tot ei să se plângă că nu sunt drumurile bune", a spus ministrul. Berceanu a precizat că va introduce şi controlul rovignetei, controlul la tahometre, "adică toate controalele care, în alte ţări, când trec, le respectă cu mare sfinţenie, iar aici nu le respectă niciodată".

Totodată, ministrul a spus că transportatorii nu au de ce să fie nemulţumiţi, în condiţiile în care ei sunt aceia care nu respectă prevederile legale.

În plus, acesta a declarat că doreşte să le demonstreze transportatorilor că România nu este "the land of nobody" şi că se vor introduce, în curând, taxele pentru transportatori aplicate în Europa de Vest.

"În afară de prima zi, nu a fost niciodată niciun fel de coadă, în general sunt una-două maşini, eventual trei-patru. Le transmit şoferilor care cred că în continuare o să fie în România, că am de gând ca taxele care trebuie plătite şi pe care, când trec în Ungaria sau în Austria, le plătesc cu mare sfinţenie, încetul cu încetul să le plătească şi aici", a mai spus Berceanu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite