Bercea Mondial, la un recurs de eliberare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sandu Anghel (43 de ani), zis Bercea Mondial, arestat şi inculpat pentru tentativă de omor calificat, ar putea fi eliberat din penitenciar până la finele acestei săptămâni.

Completul de la Tribunalul Olt, prezidat de magistratul Liliana Oprea, a decis să respingă solicitarea procurorilor, care ceruseră prelungirea arestării preventive cu 60 de zile, înlocuind măsura cu interdicţia de a părăsi Slatina. Pronunţarea a fost anunţată ieri, însă hotărârea nu este definitivă.

„Măsura de eliberare a inculpatului Sandu Anghel şi de cercetare a sa în libertate poate fi atacată cu recurs. Cei mai interesaţi ar trebui să fie, în primul rând, procurorii care au instrumentat cazul", a declarat judecătorul Gheorghe Biolan, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Olt. Câteva ore mai târziu, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt au formulat deja recursul. „Acesta va fi judecat în următoarele câteva zile, cel mai probabil vineri", a declarat Adrian Aspra, purtătorul de cuvânt al Parchetului. Recursul se va judeca la Curtea de Apel din Craiova.

Salvat de alt dosar

Motivarea hotărârii luate de instanţa de la Tribunalul Olt nu fusese redactată până la închiderea ediţiei. Apărarea consideră însă că decizia de eliberare s-ar fi luat în urma neregulilor semnalate în privinţa probelor, dar şi pentru că, într-un alt dosar, Curtea de Apel Craiova a considerat că Bercea Mondial nu reprezintă un pericol social. „Şi noi aşteptăm cu mare interes motivarea instanţei, dar ne aşteptăm ca aceasta să fi avut în vedere unul dintre motivele invocate de noi pentru eliberarea clientului: interceptările telefonice de la dosar nu erau semnate de procuror şi nu au fost certificate, iar martorii au declarat în faţa instanţei că altcineva este autorul faptei de care este acuzat Sandu Anghel. În plus, într-un alt dosar în care este cercetat clientul nostru pentru evaziune fiscală de 1,3 milioane de euro, Curtea de Apel Craiova a respins cererea procurorilor de arestare, pe motiv că nu reprezintă un pericol pentru ordinea publică. Or, nu poţi reprezenta un pericol într-un dosar, iar într-un altul să nu fii considerat pericol public", a spus Mariana Ştefan, unul dintre avocaţii lui Sandu Anghel.

La termenul de marţi al procesului, completul de judecată a decis ca Sandu Anghel să fie supus unei expertize psihiatrice, după ce la dosar a fost depus un certificat eliberat de Institutul de Medicină Legală în urmă cu şase ani. Potrivit documentului, între 26 august şi 7 septembrie 2005 Sandu Anghel a fost internat la Spitalul Clinic de Psihiatrie „Prof. dr. Al. Obregia" din Bucureşti, pentru sindrom discordant, afecţiune cunoscută şi ca schizofrenie. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite