"Benzina liberă de terorism", o nouă formă de patriotism în Statele Unite ale Americii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sătui de războiul contra terorismului, americanii au decis să boicoteze petrolul importat din Orientul Mijlociu, pentru a-i lăsa pe terorişti fără banii cu care se înarmează şi apoi ucid

Sătui de războiul contra terorismului, americanii au decis să boicoteze petrolul importat din Orientul Mijlociu, pentru a-i lăsa pe terorişti fără banii cu care se înarmează şi apoi ucid trupele occidentale.

Sub deviza "Nu le daţi bani teroriştilor!", mai multe companii din Statele Unite vând numai aşa-numita "benzină liberă de terorism", adică importată doar din state prietene. Pe lista celor "răi", alături de Iran şi alte state din Orientul Mijlociu, se mai află şi Venezuela, tocmai pentru că - recent - această ţară a decis să "bată palma" cu cel mai mare oponent al Washingtonului, administraţia de la Teheran.

Pompa de benzină are etichetă

Pe toate staţiile de benzină care au aderat la noul "curent" scrie mare "Terror-Free Oil", iar americanii fac uneori ocoluri de peste 30 de kilometri doar pentru a cumpăra de la pompele "cu etichetă". Chiar şi garajele şi-au agăţat câte un astfel de semn, de teamă că vor fi ocolite de clienţi. Noul brand este expus în locuri vizibile şi a fost imediat vopsit chiar şi pe panourile publicitare ce dirijează şoferii spre pompele unde se pot cumpăra produse petroliere. Astfel, ideea boicotului se extinde încet-încet, pe întreg teritoriul american. La campania "benzinei fără terorism" s-au alăturat imediat şi câteva firme din Canada, iar benzinăriile din nordul Mexicului, sensibile la pretenţiile clienţilor americani, au afişat şi ele câte un panou cu "Terror-Free Oil". Sloganuri precum "Support Our Troops" (Sprijiniţi trupele noastre) sau "God Bless America" (Dumnezeu să binecuvânteze America) sunt lipite peste tot şi, din cauza freneziei clienţilor, în scurtă vreme, în America se vor vinde numai produse "fără terorism". Ceea ce nu spune nimeni este că, de fapt, nu se poate garanta că benzina provine, cu adevărat, din statele nonteroriste. Dar sloganul "a prins".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite