Benzină cu minimum 4% biocarburant, din iulie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Română a Petrolului (ARP) anunţă că membrii săi vor comercializa doar benzină cu un conţinut de biocarburant de cel puţin 4% în volum, de la 1 iulie 2009.

ARP reuneşte cele mai importante şase companii petroliere de pe piaţa locală: Agip România, Lukoil România, Mol România, OMV România Mineraloel, Petrom şi Rompetrol Downstream.

„Introducerea biocarburantului în proporţie de 4% începând cu 1 iulie este un pas important în direcţia protejării mediului înconjurător, această măsură conducând la scăderea considerabilă a emisiilor de gaze cu efect de seră provenite din transportul rutier”, a declarat Radu Căprău, preşedintele ARP.

Potrivit acestuia, măsura nu va afecta calitatea benzinei.

Data de 1 iulie 2009 este ultimul termen din Hotărârea de Guvern 456/2007, care prevede introducerea treptată pe piaţă a biocarburanţilor pentru transport. Motorina în amestec cu biodieselul a devenit obligatorie la 1 iulie 2007 şi, încă din iulie anul trecut, are minimum 4% biodiesel în volum.

Uniunea Europeană şi-a propus ca biocarburanţii să reprezinte 10% din combustibilul folosit pentru transport, la orizontul anului 2020.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite