Benazir Bhutto a fost ucisă în atentatul care a avut loc azi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Benazir Bhutto a murit azi în atentatul sinucigaş care a avut loc în Pakistan, în timpul unui miting electoral al partidului său. Soţul lui Bhutto a declarat că rana fatală a fost

Benazir Bhutto a murit azi în atentatul sinucigaş care a avut loc în Pakistan, în timpul unui miting electoral al partidului său. Soţul lui Bhutto a declarat că rana fatală a fost provocată de un glonţ, în zona gâtului.

Atentatorul sinucigaş a deschis mai întâi focul asupra vehiculului în care se afla fostul premier, apoi a detonat bomba pe care o avea asupra sa, a anunţat poliţia pakistaneză. Unele surse au spus însă că Benazir Bhutto a fost împuşcată după ce bomba a explodat.

"A fost martirizată", a declarat Rehman Malik, membru al partidului lui Bhutto.

Nacută pe 21 iunie 1953, Benazir Bhutto a fost aleasa de două ori prim ministru al Pakistanului. Primul ei mandat, început în 1988, nu a durat decât 20 de luni, fiind îndepărtată de preşedintele de atunci, Ghulam Ishaq Khan.

A doua oara, Bhutto a ajuns sa ocupe functia de prim ministru în 1993, fiind însă din nou îndepărtată în 1996, de preşedintele Farooq Leghari.

Citiţi şi:

Pakistan: Atentat sinucigaş, soldat cu aproape 20 de morţi

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite