Belgia a început procedurile de ratificare a Tratatului de aderare a României la UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

dacă să recomande legislativelor lor votarea acestui document. A fost cazul, săptămâna trecută, al ministrului pentru afaceri europene din Marea Britanie, Douglas Alexander, Parlamentul de la

dacă să recomande legislativelor lor votarea acestui document. A fost cazul, săptămâna trecută, al ministrului pentru afaceri europene din Marea Britanie, Douglas Alexander, Parlamentul de la Londra ratificând tratatul, care a fost înaintat, ieri, suveranei Elisabeta a II-a pentru parafare.
Tot ieri a fost rândul secretarului de stat belgian pentru afaceri europene, Didier Donfunt, să discute cu autorităţile de la Bucureşti despre progresele României pentru a atinge cerinţele UE. Donfunt a subliniat importanţa adoptării reformelor necesare nu doar de către MIE, ci şi de ceilalţi actori politici, parlamentul şi guvernul. Donfunt a informat-o pe Anca Boagiu, ministrul român la integrării, că Tratatul de aderare se află în procedură de ratificare în legislativul belgian, chiar dacă Raportul CE nu a fost prezentat încă, Belgia fiind un susţinător important al aderării României la UE, la 1 ianuarie 2007. Boagiu a spus că începerea procedurilor de ratificare a Tratatului de aderare de către Belgia, înainte de prezentarea raportului CE, reprezintă un semn al sprijinului pe care autorităţile de la Bruxelles îl acordă ţării noastre în procesul de aderare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite