Becali nu trebuia instiintat despre sechestrul asigurator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fiscul a pus sechestru asigurator pe terenurile patronului Stelei, Gigi Becali, si, nu in ultimul rand, pe luxoasa masina, marca Maybach, detinuta de acesta. Masura are in vedere recuperarea

Fiscul a pus sechestru asigurator pe terenurile patronului Stelei, Gigi Becali, si, nu in ultimul rand, pe luxoasa masina, marca Maybach, detinuta de acesta. Masura are in vedere recuperarea datoriilor clubului Steaua la buget, respectiv 11 milioane euro. Sebastian Bodu spune ca masura a fost luata pentru ca Becali sa nu-si instraineze bunurile.
- Care sunt bunurile lui Gigi Becali pe care Fiscul a instituit sechestrul asigurator?
- In nici un caz nu este vorba de conturi bancare, dupa cum spuneau unele informatii vehiculate. Finantele Publice ale judetului Ilfov au solicitat, la 14 octombrie, prin adrese inaintate primariilor din judetul Ilfov, sa nu fie eliberat certificatul fiscal pentru instrainarea bunurilor imobile (cladiri si terenuri) si pentru mobile (autovehicule inmatriculate in judetul Ilfov).
- Contribuabilul Becali spune ca nu a primit nici o instiintare oficiala. Care este procedura legala?
- Masurile asiguratorii nu se comunica pana la instituirea lor, deoarece astfel ar exista riscul ca persoana impotriva caruia sunt luate sa isi sustraga bunurile. Potrivit prevederilor legale, comunicarea se face de catre organul fiscal care a luat masurile asiguratorii. In cazul lui Gigi Becali, Directia Generala a Finantelor Publice a judetului Ilfov a luat masura comunicarii prin adresa nr. 104.214/2005, trimisa contribuabilului prin priori-post.
- Cate alte cluburi de fotbal au, de asemenea, instituit sechestru pe active?
- ANAF si organele fiscale subordonate au luat masuri de executare silita, inclusiv instituirea de sechestre executorii, impotriva tuturor cluburilor de fotbal care au datorii restante. Aceste masuri asiguratorii nu au fost luate impotriva altor persoane (n.red. - persoane fizice - actionari, administratori), cu exceptia debitorilor - cluburi de fotbal, deoarece nu au existat semnale potrivit carora acestia incearca sa isi instraineze bunurile aflate in proprietatea personala, pentru a se sustrage executarii silite.
- Care este valoarea componentelor datoriei acumulate la stat de club?
- Datoriile Asociatiei Fotbal Club Steaua Bucuresti la data de 18 august erau de 22.505.719 lei RON (n.red. - 6,43 milioane euro) debit principal si 19.193.620 lei RON (n.red.- 5,48 milioane euro) accesorii (n.red. - dobanzi, penalitati de intarziere), reprezentand: contributii sociale datorate de angajator; contributii sociale datorate de angajat; impozit pe venitul din salarii; impozit pe profit.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite