Becali are om în primărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Becali are om în primărie
Becali are om în primărie

Robert Ionescu, vicepreşedintele PNG-CD, a fost ales ieri, alături de Răzvan Murgeanu (PDL), viceprimar al Capitalei Cei 53 de consilieri generali PDL şi PNG-CD au decis secunzii lui Sorin

Robert Ionescu, vicepreşedintele PNG-CD, a fost ales ieri, alături de Răzvan Murgeanu (PDL), viceprimar al Capitalei

Cei 53 de consilieri generali PDL şi PNG-CD au decis secunzii lui Sorin Oprescu, deşi edilul-şef ar fi preferat să aibă şi un viceprimar de la PNL.

Răzvan Murgeanu a fost ales ieri, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), cu 51 de voturi pentru şi 1 împotrivă, un buletin de vot fiind anulat. Robert Ionescu a strâns 34 de voturi pentru, 18 fiind împotrivă.

PSD l-a propus pentru acelaşi post pe Bogdan Georgescu, dar acesta a primit numai 16 voturi. "Votul dovedeşte că am fost ales nu numai de alianţa PNG-CD - PDL, ci şi de alţi membri ai consiliului", a spus noul viceprimar, Robert Ionescu, vicepreşedintele partidului lui Gigi Becali. Murgeanu este însă la al doilea mandat.

Perioada de probă: două luni

Secunzii lui Oprescu vor afla însă abia luni ce responsabilităţi vor avea. "În funcţie de experienţă şi de ceea ce îşi doresc ei, vom stabili atribuţiile fiecăruia", a precizat primarul general în timpul şedinţei de consiliu. În timp ce Răzvan Murgeanu a declarat limpede că vrea să-şi continue treaba la municipalitate, spunând că revine în funcţie după o pauză de o săptămână, Ionescu a precizat că deocamdată aşteaptă discuţia de luni cu edilul-şef.

În mandatul lui Adriean Videanu, Răzvan Murgeanu a fost responsabil cu infrastructura Bucureştiului, în special cu cea subterană, în timp ce foştii viceprimari, Ludovic Orban şi Ionuţ Popa, s-au ocupat în special de retrocedările în baza Legii 10 şi de urbanism.

Oprescu mai precizat că "viceprimarii vor avea competenţe pe termen limitat, adică până în luna septembrie, când voi prezenta noua organigramă a primăriei".

Primul raport, în iulie

În şedinţa CGMB au fost desemnaţi, de asemenea, membrii celor 15 comisii de specialitate din cadrul PMB. Următoarea şedinţă a CGMB va avea loc în prima jumătate a lunii iulie, în care edilul va prezenta un raport cu privire la starea Capitalei.

Răzvan Murgeanu

Viceprimarul PDL va fi cel mai probabil responsabil în continuare, în Primăria Municipiului Bucureşti, cu utilităţile publice, managementul traficului, proiectele de infrastructură, dar şi cu salubritatea. El ar putea coordona, ca şi până acum, activitatea RADET, cea a Administraţiei cimitirelor, dar şi a Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement.

Robert Ionescu

Viceprimarul PNG-CD ar putea moşteni elaborarea planului urbanistic general, serviciile publice locale, inventarierea şi administrarea bunurilor care aparţin domeniului public şi domeniului privat. În plus, Ionescu va avea cel mai probabil coordonarea activităţii RATB, a Administraţiei Fondului Imobiliar şi a Direcţiei generale de asistenţă socială a Capitalei.

Componenţa CGMB

PDL - 24 de consilieri municipali.
PSD - 16 consilieri municipali.
PNL - 8 consilieri municipali.
PNG-CD - 4 consilieri municipali.
PRM - 3 consilieri municipali.

Revin în funcţie după o pauză de o săptămână
Răzvan Murgeanu, viceprimar PDL

Votul dovedeşte că am fost ales şi de alţi membri ai consiliului
Robert Ionescu, viceprimar PNG-CD

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite