Becali a găsit terenul pe care îl "căuta", la Cluj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Latifundiarul din Pipera e gata să plătească 32 de milioane de euro pentru 558 de hectare de teren în apropierea fabricii Nokia de la Cluj Agenţia imobiliară Euroglobal negociază, la

Latifundiarul din Pipera e gata să plătească 32 de milioane de euro pentru 558 de hectare de teren în apropierea fabricii Nokia de la Cluj

Agenţia imobiliară Euroglobal negociază, la Cluj, pentru Gigi Becali, cumpărarea unui teren lângă fabrica Nokia. Tranzacţia ar putea fi un alibi în scandalul "Valiza".

Terenul pe care vrea să îl cumpere Becali se află la Câmpeneşti, o zonă cu lacuri foarte căutată de "crema" Clujului, la numai 5 kilometri de fabrica Nokia.

Aici şi-au construit case de vacanţă şeful IPJ Cluj, Ioan Păcurar, oameni de afaceri şi directori de la Finanţe, Garda Financiară, Consiliul Judeţean, Jandarmerie etc.

"Terenul pe care Becali vrea să-l cumpere are o suprafaţă de 558 de hectare. Preţul pentru care s-a bătut palma este de 5,8 euro pe metru pătrat. Încă nu s-au semnat actele, însă săptămâna aceasta se va întocmi un antecontract", a precizat Eugen Szederjesi, directorul Euroglobal. Valoarea tranzacţiei este de 32,3 milioane de euro.

De la un olandez

Terenul îi aparţine cetăţeanului olandez Jaap Veldjesgraaf, care l-a cumpărat în urmă cu aproximativ 10 ani de la localnicii din Câmpeneşti. "Olandezul a cumpărat foarte ieftin, cu un milion de lei vechi hectarul, că, dacă ştiam şi noi cât ajunge preţul, am fi cumpărat atunci. Acum scoate la vânzare terenul. Au fost mulţi care s-au interesat", a declarat un localnic, Petru Moldovan.

Jaap Veldjesgraaf a înfiinţat, la Cluj, două companii, una de IT, Nethrom, şi alta al cărei obiect de activitate este achiziţionarea de imobile. Olandezul a vândut firma de programare şi a scos la vânzare şi terenurile deţinute pe cealaltă firmă.

"Am trei locaţii pe care le negociez"

Surse de pe piaţa imobiliară au confirmat că pentru cele 558 de hectare de la Câmpeneşti există alte două oferte, pe lângă cea a lui Becali, un fond de investiţii din Luxemburg şi o agenţie imobiliară. Aceleaşi surse susţin că negocierile sunt foarte avansate cu unul dintre cei trei ofertanţi.

Specialiştii de pe piaţa imobiliară au cunoştinţă despre tranzacţia de la Câmpeneşti. "Ştiu că Becali poartă negocieri pentru mai multe terenuri la Cluj, dintre care unul lângă Nokia. Am auzit şi că ar negocia pentru terenuri la Palacsay şi Făget", a declarat patronul agenţiei ADI Imobiliare, Adrian Sabău.

Gigi Becali a declarat că vrea să cumpere teren lângă Nokia. "Am mai multe oferte de terenuri la Cluj. Am 3 locaţii pe care le negociez, printre care una lângă Nokia. E posibil să cumpăr acolo, dacă mă înţeleg la preţ", a spus, ieri, Becali.

Alibi pentru DNA?

Această negociere a lui Gigi Becali pentru un teren în judeţul Cluj ar putea fi un alibi pentru apropiaţii patronului Stelei, implicaţi în scandalul "Valiza" şi anchetaţi de DNA. Avansul pe care Becali ar urma să-l plătească pentru achiziţionarea terenului de lângă Nokia poate ajunge la 1, 6 milioane de euro, susţine Eugen Szederjesi, directorul agenţiei imobiliare Euroglobal. Suma este apropiată de cea descoperită de poliţişti în valiza din maşina oamenilor lui Becali, în ziua meciului CFR Cluj - "U" Cluj, adică 1,7 milioane de euro.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite