Becali l-a făcut pe Mischie baron PNG

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nicolae Mischie este condamnat la patru ani de închisoare fără suspendare. Fostul baron de Gorj Nicolae Mischie a reintrat în viaţa politică. Sâmbătă seară, în cadrul unei şedinţe a

Nicolae Mischie este condamnat la patru ani de închisoare fără suspendare.

Fostul baron de Gorj Nicolae Mischie a reintrat în viaţa politică. Sâmbătă seară, în cadrul unei şedinţe a PNG Gorj, Mischie a fost numit, la propunerea lui Vili Pasăre, fost lider al penegiştilor gorjeni, preşedinte al filialei. El a fost instalat în funcţie chiar de George Becali. Latifundiarul din Pipera l-a apărat pe noul său preşedinte de organizaţie spunând că acesta a fost scos ţap ispăşitor de pesedişti.

Becali spune că a fost impresionat de faţa umană a lui Mischie, despre care spune că este "un bun creştin", chiar dacă "nu este uşă de biserică".


Fostul baron de Gorj, controversatul Nicolae Mischie, a fost numit sâmbătă seară în fruntea filialei gorjene a Partidului Noua Generaţie. Vili Pasăre, care până sâmbătă a fost preşedintele PNG Gorj, l-a propus pe Mischie pentru a ocupa funcţia de conducere de acum încolo.


"A fost o şedinţă prezidată de Gigi Becali şi am fost ales de birou. PNG este un partid în creştere şi avem misiunea de a-l consolida. Nu ştiu câţi membri are, dar ştiu că are organizaţii comunale, şi mi-a plăcut foarte mult cum am fost primit. Avem toată libertatea deplină de a acţiona. Rămâne să trecem la acţiune şi vom organiza, la un moment dat, şi o conferinţă judeţeană. M-a impresionat foarte mult atitudinea lui Vili Pasăre. A dovedit că este un mare caracter şi a dat o lecţie de comportament politic.

A fost conştient că posed o experienţă în organizarea partidului. Nu am fixat niciun obiectiv, dar o să facem şi noi treabă la fel ca toate partidele. Despre candidatura la Consiliul Judeţean, nu pot să spun nimic încă, dar vom stabili în perioada următoare ţintele noastre", a declarat Nicolae Mischie, noul preşedinte al PNG Gorj.
Acesta şi-a propus să consolideze filiala şi să obţină un rezultat bun la alegerile din vară.


Becali: "E un om care ştie să trăiască"


Bun familist, iubit de români, "un om care ştie să trăiască, care are sensibilitate, pune mult suflet şi are un mare caracter", chiar dacă "nu e uşă de biserică". Şi, nu în ultimul rând, un politician care va aduce după el primari şi voturi la următoarele alegeri, declară liderul PNG, Gigi Becali, referindu-se la cooptarea lui Mischie în fruntea filialei Gorj.

El crede că problemele lui Mischie cu justiţia sunt simple răzbunări politice, exgerate mai ales de presă. "E un bun creştin, un om care a suferit degeaba. El s-a împotrivit partidului, i-a înfruntat pe Iliescu şi Năstase, fapt care ăia au spus: lasă, mă, că te facem noi. Şi l-au scos ţap işpăsitor, mare corupt, baron local. Iar voi aţi umflat povestea. Văd că nu s-a dovedit nimic.

Văd că Năstase, care are 1.000 de procese, a revenit în funcţii de partid. Văd că niciun baron central nu a ajuns la închisoare. Atunci, de ce Mischie să nu revină?!", îl apără Becali pe Mischie. Patronul din Pipera declară că ştie că noul lider gorjean nu e uşă de biserică. "Cu diploma aceea, normal că a făcut el o şmecherie. Şi eu aş fi făcut la fel, şi tu ai fi făcut la fel dacă am vrea doctorat", explică Becali atunci când i se aminteşte despre modul controversat în care Mischie şi-a căpătat diploma de doctor.

"Dar e un om care ştie să trăiască, mă! Are o familie frumoasă, iubită de români. Un om care aduce 1.200 de oameni la nunta băiatului său înseamnă că este un om iubit. Eu merg după principii. Am discutat cu omul ăsta. Plângea când îmi pomenea despre cei 14 fraţi pe care i-a avut în familie", continuă Becali.

Condamnat pentru fapte de corupţie

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj Nicolae Mischie (foto sus) a fost cercetat până în prezent în peste 10 dosare penale. Acuzaţiile formulate de procurori au variat de la luare de mită, trafic de influenţă şi abuz în serviciu până la contrabandă cu arme de vânătoare.

În 2004, Mischie a ajuns în atenţia procurorilor anticorupţie pentru trafic de influenţă şi luare de mită. El a fost cercetat pentru modul în care a atribuit unei firme gorjene lucrările de modernizare a unor drumuri judeţene şi comunale, precum şi renovarea casei de oaspeţi "Gănescu", care aparţine Consiliului Judeţean Gorj. El a fost condamnat de magistraţii Tribunalului Gorj, în luna iulie a anului trecut, la patru ani de închisoare fără suspendare pentru abuz în serviciu şi trafic de influenţă.

Mischie a făcut recurs la sentinţa magistraţilor, procesul judecându-se în prezent la Curtea de Apel Timişoara. Dosarul de la Timişoara este de o importanţă majoră pentru Nicolae Mischie, întrucât acesta mai are la activ o condamnare de un an de închisoare cu suspendare.

>> E un bun creştin, un om care a suferit degeaba. El s-a împotrivit partidului, i-a înfruntat pe Iliescu şi Năstase, fapt care ăia au spus: lasă, mă, că te facem noi. Şi l-au scos ţap işpăsitor, mare corupt, baron local. Iar voi aţi umflat povestea.
Gigi Becali,
preşedinte PNG

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite