Becali se căieşte în faţa lui Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

SCHIMBARE Finanţatorul echipei Steaua spune că preşedintele este acum cel "care se ia de toţi hoţii din ţara asta" După ce l-a "tocat" mărunt pe Băsescu în mai multe emisiuni tv,

SCHIMBARE Finanţatorul echipei Steaua spune că preşedintele este acum cel "care se ia de toţi hoţii din ţara asta"

După ce l-a "tocat" mărunt pe Băsescu în mai multe emisiuni tv, Gigi Becali a început să-l perie pe preşedinte taman după scandalul de la Cluj.

Gigi Becali a lansat acuzaţii foarte dure la adresa DNA, spunând că procurorii anticorupţie "sunt nişte trădători şi sunt sclavii ungurilor".

"Dacă a fost făcută toată înscenarea asta, a fost şi politică. Creşterea mea politică a deranjat şi probabil vor să îmi strice imaginea", a susţinut, joi seară, finanţatorul echipei Steaua la emisiunea "Naşul". În acelaşi timp, Becali s-a căit că "s-a luat de Traian Băsescu", a promis că nu va mai fi niciodată împotriva preşedintelui care nu este "un om pervers", ci un individ "care se luptă cu morile de vânt" şi "se ia de toţi tâlharii din ţara asta".

Mesaj antimaghiar în scop electoral

Sociologul Marius Pieleanu susţine că Gigi Becali nu face altceva decât să folosească retorica antimaghiară pentru că PNG riscă un scor slab în alegeri.

"Cred că ieşirea lui relativ puternică ca vehemenţă în media este şi o consecinţă a faptului că riscă să nu îndeplinească cei 5% la alegerile locale, pentru ca măcar consilierii să şi-i aducă în forurile legislative locale şi, evident, trebuie să mai pluseze pe acest discurs care îl caracterizează pentru a mai rupe din voturile PRM, care, se pare, a mai urcat puţin", a explicat sociologul. "Mesajul împotriva maghiarilor este un mesaj preluat de la PRM, după părerea mea mult mai acid şi mai vehement decât mesajul antiunguresc al lui Vadim", susţine Pieleanu.

Semnal pentru DNA

Profesorul de sociologie spune că, prin încercarea de a face pace cu Traian Băsescu, Becali vrea să dea un semnal DNA.

"Mie mi se pare că e mai degrabă un semnal dat DNA, că vrea să se împace cu Traian Băsescu, nu neapărat electoral. Ceea ce spune el confirmă ipoteza mea, că este vorba de o comandă politică nu la nivel de partid de guvernământ, ci mai degrabă din zona influenţei prezidenţiale", a declarat profesorul Pieleanu.
În opinia sociologului, evenimentele din ultima vreme şi faptul că Steaua a pierdut campionatul îi vor face rău din punct de vedere electoral lui Becali, pentru că "populaţia are o reacţie negativă faţă de corupţie, chiar dacă avem corupţie fără corupţi".

Ce declara Becali acum şase luni

"Păi, e comunist, mă (Traian Băsescu-n. red.), cum să vă comande pe voi? Eu m-am născut în lagăr de concentrare şi încă un comunist vine şi îmi pune piedică, păi, trebuia să-i spun şi eu: <> . Asta e ţara, îl votează pe Traian Băsescu", declara Gigi Becali tot la B1 TV în cadrul emisiunii "Naşul" din 21 noiembrie 2007.

Gigi, acuzat şi pentru "sacoşa" de la Bistriţa

Finanţatorul FC Steaua Gigi Becali va trebui să dea socoteală la DNA şi pentru "sacoşa cu bani de la Bistriţa", nu numai pentru "valiza cu 1,7 milioane de euro de la Cluj". După ce, în februarie, DNA susţinea că nu are probe care să confirme darea de mită de către finanţatorul Stelei pentru trântirea meciului Rapid - Bistriţa, din sezonul 2005 - 2006. Atunci, Gigi Becali, sub reflectoarele camerelor de luat vederi, alerga cu sacoşa de bani după fotbaliştii bistriţeni pentru a-i stimula să învingă Rapidul.

Acum, DNA a comunicat oficial că latifundiarul din Pipera ar fi făcut în data de 11 mai 2006 o promisiune fermă fotbaliştilor de la FC Bistriţa, oferind acestora câte 5.000 euro, în cazul obţinerii unui rezultat de egalitate, sau câte 10.000 euro, în caz de victorie în meciul cu Rapid, ce urma să aibă loc a doua zi. Ieri, patru jucători ai "U" Cluj - George Şoltuz, Zeno Bundea, Nemanja Jovanovic şi Petre Budean, precum şi antrenorul secund al echipei, Marius Popescu, au fost audiaţi la DNA Cluj în cazul "valizei cu euro".

De asemenea, a fost audiat din nou şi fotbalistul "U" Cluj, Gigel Coman, una dintre persoanele săltate miercuri seară şi care, se pare, a fost autorul unui autodenunţ în acest dosar. De altfel, Coman a confirmat că banii urmau să ajungă la jucători în cazul în care învingeau CFR. (Liliana Năstase)

Teia Sponte a plecat din ţară!

Vicepreşedintele FC Steaua, Teia Sponte, a plecat din ţară! Surse din cadrul serviciilor de informaţii au confirmat informaţia, pentru ca, ulterior, Poliţia de Frontieră să admită oficial că Teia Sponte a părăsit ţara ieri dimineaţă, de pe Aeroportul Otopeni, cu destinaţia Barcelona. Finanţatorul ste-list, Gigi Becali, susţine că Teia Sponte ar fi plecat în Spania, pentru a-şi susţine un prieten ce a fost supus unei intervenţii chirurgicale. Deşi urmărit penal, Teia Sponte nu avea interdicţie de a părăsi România şi nici nu fusese dat în consemn, astfel că nimic nu l-a împiedicat să se îmbarce, la 9.00 a.m., către Barcelona. Procurorii Anticorupţie au dispus începerea urmăririi penale împotriva lui Teia Sponte, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la dare de mită, vicepreşedintelui Steaua fiindu-i aduse, oficial, la cunoştinţă, acuzaţiile. (C. Vasilcoiu)

"Zamfir face jocurile CFR-ului"

Finanţatorul stelist Gigi Becali susţine că directorul exe-cutiv al lui CFR Cluj, Răzvan Zamfir, i-ar fi propus un aranjament în 2005. Becali a declarat în cadrul emisiunii Naşul, de la B1TV, că Zamfir, unul dintre foştii asociaţi ai lui Adrian Ilie, i-ar fi propus un aranjament pe vremea când era impresar. "Era unu` la Braşov, care e acum pe la CFR Cluj, care le face toate jocurile clujenilor. A venit la mine să facem blat. A venit la mine
să-mi spună că dacă dau bani la jucătorii de la Braşov câştig campionatul, câte 40.000 la trei jucători. Era ultima etapă şi Steaua juca cu Braşovul. Zamfir acesta e cel mai peri-culos din fotbalul românesc. Am martori care erau atunci lângă mine. Am bătut cu 1-0 prin golul lui Dorinel Munteanu, dar n-am acceptat ce mi-a propus Răzvan Zamfir", a declarat Becali la B1TV.

Becali a pus sub semnul întrebării şi corectitudinea cu care Gloria Bistriţa şi-a apărat şansele în meciul cu CFR din returul acestui campionat. "Trebuia să se ia măsuri atunci când a jucat Bistriţa cu CFR-ul, şi a spus Sabău că a băgat rezervele, pentru că aşa vrea el. Sau dacă vreţi corupţie, corupţie e când CFR-ul face ofertă de 3 milioane lui Goga când joacă înainte de meci cu Universitatea Cluj", a mai spus Becali. CFR Cluj a câştigat meciul cu Gloria Bistriţa cu 1-0, după un meci în care bistriţenii au decis să nu folosească şase dintre titulari.

Mircea Sandu sespală pe mâini

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a lăsat de înţeles că forul pe care îl conduce va lua o decizie abia după ce ancheta DNA va ajunge la final. "A apărut o încercare de a finanţa un club, ceea ce este destul de grav. Dacă se dovedeşte că aşa este, normal că regulamentul se va respecta şi se vor lua decizii în consecinţă.

Instanţele federale vor aplica regulamentele în totalitatea lor, asta pot să vă garantez", a declarat Sandu.

Portughezii taie în carne vie

Boavista, formaţie la care evoluează Ze Kalanga (care a jucat la Dinamo) şi Carlos (care a jucat la Steaua), a fost retrogradată în divizia secundă. De asemenea, FC Porto, deja campioană cu un avans de 20 de puncte, a primit o penalitate de şase puncte, precum şi o amendă de 150.000 de euro. Boavista a fost retrogradată pentru "presiune asupra arbitrilor" la trei meciuri din campionatul 2003-2004. În schimb, FC Porto a fost penalizată din cauză că a încercat să mituiască doi cavaleri ai fluierului. (Sergiu Petre)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite