Becali, achitat pentru sechestrare de persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gigi Becali susţine că nu este supărat după umilinţa Stelei
Gigi Becali susţine că nu este supărat după umilinţa Stelei

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a fost achitat, ieri, de Completul de trei judecători ai instanţei supreme în dosarul în care era judecat pentru sechestrare de persoane. Decizia poate fi atacată la Completul de cinci judecători ai instanţei supreme.

Becali a fost trimis în judecată de Parchetul General, după ce, în noaptea de 26 spre 27 ianuarie 2009, finanţatorul Stelei le-ar fi cerut gărzilor sale de corp să-i găsească pe cei care tocmai îi furaseră maşina, evaluată la aproximativ 100.000 de euro, din faţa unui bar din Pipera. De asemenea, au fost achitaţi pentru învinuirea de sechestrare de persoane şi bodyguarzii Ştefan Dediu, Cătălin Otto Zmărăndescu, Mihai Mila, Niculae Dumitraşcu, Marcel Popa, precum şi poliţistul Romulus Dumitrescu. Marcel Popa, cel care l-a împuşcat în picior pe Nicolae Tinel, unul dintre suspecţii în cazul furtului maşinii lui Becali, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru uz de armă neletală, instanţa stabilind un termen de încercare de trei ani.

Acuzat de judecată paralelă

Potrivit procurorilor Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în noaptea de 26 spre 27 ianuarie 2009, hoţii prinşi de bodyguarzii lui Becali au fost duşi într-un bar din Pipera, unde are sediul şi PNG, şi au fost puşi să dea declaraţii scrise, în care consemnau că ei sunt cei care au furat Mercedesul finanţatorului Stelei. Tot atunci hoţii  ar fi fost obligaţi să promită că nu vor reclama Poliţiei faptul că au fost urmăriţi cu maşinile, urcaţi cu forţa în vehicule şi duşi în Pipera. Unul dintre hoţi a fost împuşcat, glonţul de cauciuc fiind scos din piciorul victimei (Nicolae Tinel). În timpul „judecăţii" de la bar, hoţii au fost filmaţi cu telefonul mobil.

Arestat două săptămâni

La 3 aprilie 2009, Gigi Becali şi patru dintre bodyguarzii săi au fost arestaţi preventiv pentru sechestrare de persoane. Becali a fost eliberat sub control judiciar după două săptămâni. Cei care îi furaseră maşina fac parte din temutul clan interlop condus de Sandu Geamănu, în prezent arestat preventiv pentru uciderea unei persoane în scop de jaf. Hoţii l-ar fi sunat ulterior pe Becali şi i-ar fi cerut 20.000 de euro pentru a-i înapoia maşina.

În momentul arestării lui Gigi Becali, cei trei presupuşi hoţi ai maşinii sale - Tinel Niculaie, Constantin Stan şi Ştefan Mărgean - se aflau în libertate, ei fiind arestaţi abia la sfârşitul lunii aprilie 2009. În timpul procesului de la Înalta Curte, cei trei hoţi şi-au schimbat declaraţiile date iniţial în faţa procurorilor şi au susţinut că nu s-au simţit sechestraţi. Mai mult, Ştefan Mărgean şi Stan Constantin David au susţinut că au fost de bunăvoie la barul din Pipera, unde Gigi Becali s-a purtat frumos cu ei, au băut coniac, au vorbit, iar finanţatorul Stelei le-a dat câte 50 de lei pentru a lua taxiul către casă.

Hoţii au dat vina pe procurori

Ştefan Mărgean şi Stan Constantin David au susţinut în timpul procesului că au fost obligaţi de anchetatori să facă declaraţii împotriva lui Becali, fiind ameninţaţi că, în caz contrar, vor fi arestaţi.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite