Bebeluşul răpit, abandonat lângă un spital din Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bebeluşul dispărut joia trecută de la maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova a fost găsit marţi noaptea în gangul unui spital din Bănie. La ora 1.14 minute, o femeie a sunat la

Bebeluşul dispărut joia trecută de la maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova a fost găsit marţi noaptea în gangul unui spital din Bănie.
La ora 1.14 minute, o femeie a sunat la 112 anunţând că în gangul spitalului CFR din Craiova se află copilul dispărut. Cadrele medicale din Spitalul de Urgenţă au mers la locul indicat şi au găsit copilul în scutece şi cu o pungă cu Pampers alături. Pentru a se asigura că micuţul a fost găsit, femeia a mai sunat încă o dată la 112 pentru a anunţa abandonul copilului. Doctorii au declarat că starea micuţului este bună. "A fost foarte bine îngrijit în această perioadă, chiar a luat în greutate. A fost hrănit numai cu lapte praf", a declarat şefa maternităţii din Spitalul de Urgenţă din Craiova. Asistenta care îl avea în îngrijire pe micuţ a fost chemată de urgenţă la spital. "L-am recunoscut după problema pe care o are la ochi", a declarat Magdalena Luchici.
Şeful poliţiei doljene: "Persoana care a sunat a luat copilul"
Chiar dacă copilul a fost găsit, poliţiştii craioveni continuă ancheta pentru găsirea răpitorului.
"Suntem siguri că persoana care a sunat la 112 este aceeaşi cu cea care l-a luat din spital. Este evident că a înapoiat copilul, pentru că şi-a dat seama că noi eram pe urmele ei. Persoana care l-a luat este o iubitoare de copii. Se vede după modul în care micuţul a fost îngrijit", a spus şeful poliţiei doljene, comisarul Georgel Enescu. Acesta a precizat că persoana a sunat la 112 de la un telefon public. "Suntem convinşi că este cineva care are legătură cu spitalul", a mai spus Enescu.
De dimineaţă au sosit la spital şi părinţii copilului
"O să-l luăm acasă şi o să dormim cu el", au spus cei doi, cu lacrimi în ochi. De data aceasta, angajaţii Spitalului de Urgenţă au luat măsuri de securitate sporită. Salonul în care a fost internat copilul a fost închis cu ajutorul unui cifru pe care îl ştiu numai cadrele medicale.

Copilul - la un centru de plasament
Părinţii băieţelului de două luni dispărut au aflat de la cadrele medicale că nou-născutul va fi dat unui centru de plasament din municipiu. Marinela Urâta, mama nou-născutului, a recunoscut că a vrut să-şi abandoneze băieţelul, născut prematur în luna iulie. "Voiam să-l abandonez pentru că mai am şi alţi copii de crescut. Nu aveam cum să-l creştem şi pe ăsta. Dar acum, avem vacă pe care am luat-o cu banii de la bancă şi avem cu ce să-l creştem", a afirmat, ieri, Marinela Urâta. "Nu-i vom lăsa să-l ia acasă, pentru că nu au condiţii normale să-l crească", a precizat şeful Secţiei de Pediatrie din cadrul SJU Craiova, dr. Eva Nemeş.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite