"Battlestar Galactica", cel mai apreciat serial SF

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Producţia se bazează mai puţin pe efecte speciale, cât pe relaţiile dintre personaje O reinterpretare a unui serial din 1978, "Battlestar Galactica", produs începând cu 2004, a avut un

Producţia se bazează mai puţin pe efecte speciale, cât pe relaţiile dintre personaje

O reinterpretare a unui serial din 1978, "Battlestar Galactica", produs începând cu 2004, a avut un succes uimitor pe parcursul celor patru ani de difuzare.

Povestea începe undeva în spaţiu, la 40 de ani după devastatoarele războaie dintre omenire şi necruţătorii Cyloni, nişte roboţi extrem de inteligenţi. Nu s-a mai auzit nimic de aceştia de la încheierea conflictului, iar oamenii trăiesc în pace organizaţi în sistem de 12 colonii, fiecare purtând numele unei zodii: Aquaria, Canceron, Picon, Libris, Gemenon, Leonis, Sagittaron, Scorpio, Aerelon, Tauron şi Virgon.

Cea de-a douăsprezecea, Caprica, este punctul de origine al personajelor noastre. Este locul în care ultima navă care a supravieţuit războiului, Battlestar Galactica, va ateriza şi va deveni muzeu. Nava spaţială este condusă de înţeleptul amiral William Adama (Edward James Olmos), un lider care a ştiut să câştige afecţiunea şi încrederea echipajului.

Războiul izbucneşte din nou

Cea de-a patruzecea aniversare a încheierii conflictului armat este sărbătorită de omenire prin "pensionarea" lui Adama şi a navei. Dar, când nimeni nu se mai aştepta, Cylonii apar din nou cu armata refăcută şi atacă din plin cele 12 colonii, cu ajutorul misterioasei Number Six (Numărul Şase - jucată de Tricia Helfer).

Aceasta este un Cylon cu aparenţă umană, un fel de lup în haine de oaie. Ea îl seduce pe inginerul de geniu, dar arogant, dr. Gaius Baltar (James Callis) şi reuşeşte să fure informaţii din sistemul de apărare al coloniilor.
Supravieţuitorii catastrofei se îmbarcă pe Galactica şi pleacă în căutarea celei de-a treisprezecea colonii, legendara Terra. Războiul însă de-abia începe.

Premii peste premii

"Battlestar Galactica" a câştigat un premiu Emmy şi practic tot ce se mai putea câştiga în lumea producţiilor TV de science-fiction şi fantasy, inclusiv două premii Saturn şi alte trei nominalizări, dar şi un premiu ALMA pentru Edward James Olmos, distincţie care se oferă profesioniştilor latino-americani din media şi televiziune.

Reţetă de acum 30 de ani

Serialul a început timid, cu o miniserie în 2003, cu aceleaşi personaje şi aceiaşi actori.

Şi primul "Battlestar Galactica", din 1978, a fost precedat de o miniserie în care se prezenta "universul" serialului.

Primul show a avut doar 21 de episoade şi se asemăna mai mult cu un "Tânăr şi neliniştit" în spaţiu. În câteva dintre episoade a jucat şi Jane Seymour ("Dr.Quinn"), aflată atunci la început de carieră.

Actorul Richard Hatch, care a avut un rol important în primul "Battlestar Galactica", a jucat şi în 20 de episoade din varianta cea nouă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite