Bătrâna declarată moartă de propria fiică trăieşte într-un centru de urgenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Povestea Mariei Tudor (84 de ani) a început în urmă cu trei ani, când, oficial, a părăsit lumea aceasta. Atunci, din dorinţa de a pune mâna pe averea Mariei, fiica ei, Mariana Dobre, şi-a

Povestea Mariei Tudor (84 de ani) a început în urmă cu trei ani, când, oficial, a părăsit lumea aceasta. Atunci, din dorinţa de a pune mâna pe averea Mariei, fiica ei, Mariana Dobre, şi-a declarat mama moartă. În timp ce Mariana a strâns banii de pe proprietăţi şi dintr-un depozit de 4.000 de lei la C.A.R. şi, în cele din urmă, a ajuns la puşcărie din cauza aranjamentului ei, bătrâna a rămas fără acte de identitate şi, implicit, fără pensie. Acum, stă la mila asistenţilor de la Protecţia Socială Sector 3.

Motivul falsului: averea femeii

Centrul de primiri urgenţe de la periferia sectorului 3. Pe Maria Tudor am găsit-o privind în gol. Se gândea la cea care a lăsat-o practic fără viaţă. "M-a declarat moartă şi mi-a vândut casa, dar mi-a luat şi banii de la C.A.R, vreo 40.000.000 de lei" (vechi, n.r.), povesteşte cu amărăciune Maria. Femeia a ajuns în plasament de urgenţă, după ce a fost culeasă de pe stradă de poliţie. Rămasă fără acoperiş deasupra capului, după ce avea un apartament cu trei camere într-o vilă de pe strada Petru Maior, din sectorul 1, femeia a locuit cu chirie într-o casă de la marginea sectorului 3, peste drum de Penitenciarul Rahova. Ironia face ca în acel penitenciar să ajungă fiica ei.

Declaraţiile femeii sunt confuze. Are 84 de ani şi nu mai are noţiunea timpului. O ajută însă asistenţii sociali. "Aveam un milion şi jumătate pensie de urmaş. Dar acum nu mai exist şi în acte nu mai am nimic", ne spune printre lacrimi bătrâna. Vocea îi tremură şi începe să plângă. Ne mai povesteşte totuşi că toată viaţa a trăit pentru fata ei, care acum nu o mai vrea. Nu îi vine să creadă că fiinţa căreia i-a dat viaţă i-a vândut casa, i-a luat banii şi a lăsat-o şi fără bani în buzunar.

Aveam un milion şi jumătate pensie de urmaş. Dar acum nu mai exist şi în acte nu mai am nimic
Maria Tudor

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite