Bătrân torturat în spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bătrân din Craiova a trecut printr-o experienţă care l-a făcut să-şi dorească mai degrabă moartea decât să mai ajungă vreodată într-un spital. Potrivit "Gazetei de Sud", Ion

Un bătrân din Craiova a trecut printr-o experienţă care l-a făcut să-şi dorească mai degrabă moartea decât să mai ajungă vreodată într-un spital.

Potrivit "Gazetei de Sud", Ion Bejenariu de 71 de ani a fost internat, la începutul lui iunie, în Clinica Medicală II de la Spitalul de Urgenţă Craiova, cu diagnosticul insuficienţă respiratorie acută provocată de apă la plămâni. Bolnavul a fost tratat, şi în câteva zile s-a simţit mai bine. Medicul curant a plecat însă la un congres în Germania şi, în aceeaşi seară, bătrânul a simţit că nu poate să doarmă. Noaptea s-a ridicat pe marginea patului şi a căzut, lovindu-se destul de grav la cap.

A fost transferat la Reanimare, în comă. Aici bătrânul şi-a recăpătat cunoştinţa, dar pentru că devenise agitat şi insista să plece acasă, cadrele medicale l-au legat de pat şi i-au administrat tratamentul. Aşa l-a găsit soţia lui, legat şi foarte deprimat.

"Plângea, legat ca nebunii, cu un cearşaf peste piept, nemâncat şi însetat. Placa îi scăpase şi îi atârna din gură, rănindu-l. Îi curgea sângele pe faţă. După aceea, i-au luat cearşaful şi l-au lăsat legat la mâini cu un cordon de cauciuc. După un timp, o asistentă i-a aşezat o farfurie cu supă, dar cum să mânânce, când el era legat? Le-am spus să-i dea drumul şi mi-au spus că nu se poate pentru că este foarte agitat şi poate să-şi facă singur rău", şi-a amintit femeia. A doua zi l-a găsit într-o stare chiar mai gravă: "Se zbătea să scape şi striga: <> ". Cu toate acestea, nu s-a deranjat nimeni să-i dea. Convinsă că bărbatul ei ar fi murit de foame şi sete dacă mai rămânea în spital, Maria Bejenariu a vrut să-l ia acasă. Abia după numeroase insistenţe, cadrele medicale i-au făcut externarea. După ce a ajuns acasă, bătrânul şi-a revenit ca prin minune.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite