Batman: începuturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă, HBO, ora 20.00

Poate un om să schimbe lumea în care trăieşte? E întrebarea care îl urmăreşte pe Bruce Wayne (Christian Bale), poate la fel de obsesiv ca imaginea măcelului în care i-au pierit părinţii.

Tânărul Bruce a dus o viaţă privilegiată ca fiu al unei familii bogate de filantropi care îşi dedica banii, bunăvoinţa şi timpul unui ţel înalt: acela de a îmbunătăţi viaţa cetăţenilor din Gotham City, un oraş aflat sub imperiul crimei. Într-o noapte însă, viaţa lui Bruce s-a schimbat pentru totdeauna. În noaptea asasinării părinţilor săi. Chinuit de vină şi mânie, luptându-se cu demoni care îi hrănesc dorinţa de răzbunare, dar simţind nevoia de a onora moştenirea altruistă a părinţilor săi, deziluzionatul moştenitor al imperiului industrial Wayne dispare din Gotham şi călătoreşte în secret prin lume, către Orientul Îndepărtat, căutând să înveţe să lupte cu jaful, nedreptatea şi minţile criminale. Este o misiune iniţiatică, de autoeducare, în care Bruce îl are drept mentor pe Ducard (Liam Neeson), un misterios profesor care predă arta disciplinelor fizice şi mentale. Alături de el, Bruce îşi dezvoltă abilităţile care îi vor permite să lupte cu răul pe care a jurat să îl distrugă.

Christian Bale se supără

Dar bătălia începe mai devreme şi vine de unde se aşteaptă mai puţin. Bruce descoperă că este ţinta tuturor eforturilor ticăloase ale Ligii Umbrelor, un grup puternic şi distrugător condus de către un lider asiatic, interpretat de extrem de şarmatul actor Ken Watanabe (ultimul samurai din filmul cu acelaşi nume). Tânăr încă, dar deja bărbat, Bruce se întoarce în Gotham. Descoperă un oraş cufundat în nelegiuiri violente şi coruptie, şi un Wayne Enterpises, fost bastion de idealuri filantropice al familiei sale, aflat în mâinile lui Richard Earle (Rutger Hauer), directorul executiv megalomaniac pentru care nimic altceva nu conteză în afară propriei sale imagini. O distribuţie stelară de la cap la coadă.

Eroii înving

Supereroi, superoameni, superticăloşi şi superactorie, ecranizare într-o notă sumbră care reuşeşte finalmente să pătrundă adâncimile legendei lui Batman, explorând mai mult laturile psihologice ale tânărului chinuit de demoni decât suprafeţele superficiale ale efectelor speciale computerizate şi ale mijloacelor de producţie. Iar bat-costumul este supersexy, nu mai sexy decât vocea nazală a minunatului Christian Bale, un supraom/supractor pentru un nou mileniu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite