Bate vânt de faliment

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trăim vremea crizelor. O superputere precum SUA suferă cumplit din cauza taifunului financiar, mari corporaţii multinaţionale se prăbuşesc ca popicele, iar ţări-model precum Islanda şi

Trăim vremea crizelor. O superputere precum SUA suferă cumplit din cauza taifunului financiar, mari corporaţii multinaţionale se prăbuşesc ca popicele, iar ţări-model precum Islanda şi Ungaria flutură steagul falimentului. Criza muşcă dureros şi din România, dovadă zvârcolirea leului sau închiderea/suspendarea unor afaceri care păreau să duduie.

În paralel se derulează o criză tăcută, dar profundă a fotbalului. Trei cluburi de prim-plan, Rapid, Dinamo şi FC Timişoara (fost Poli), sunt paralizate de mari convulsii manageriale.

La Timişoara, după victoria formidabilă asupra campioanei CFR Cluj, bucuria s-a văzut doar în tribune, pe străzi şi, parţial, pe gazon. Fotbaliştii şi-au cenzurat euforia când şi-au amintit că de ceva vreme joacă mai mult pe nasturi, iar preşedintele Chivorchian avea mina unui miliardar de pe Wall Street devenit falit peste noapte. Şi avea de ce: Iancu nu mai dă bani pentru că vrea să vândă, Tender - pentru că nu s-a hotărât să cumpere. Punctele se adună spectaculos în balanţa Timişoarei, dar creditorii nu sunt impresionaţi: îşi vor banii stipulaţi în contracte. Şi sunt mulţi: jucători, cluburi, impresari, „portărei” etc.

La Rapid, lucrurile sunt şi mai complicate: Copos, eternul şarpe-boa, a încercat să-l înghită şi pe Taher aşa cum a procedat şi cu Ostahie sau cu Valvis. Le-a luat banii cu o dexteritate de trişor versat, apoi i-a scuipat fără să clipească. Şi s-a ajuns de unde s-a plecat: Rapidul este tot al lui Copos. Între timp, însă, dinţii şarpelui-boa s-au mai strepezit: nici măcar el, Copos, nu mai poate mulge statul aşa cum o făcea în anii trecuţi.

La Dinamo este o problemă de putere: vor să conducă mai mulţi, pentru că doar cei aflaţi „la butoane” vor ieşi pe plus. Celorlalţi li se face onoarea de a cotiza la bunăstarea canină, perfect ilustrată de dosarele penale ale lui Borcea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite