Bătăuşii fără plângere penală pot intra liniştiţi la meciuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fapt nemaiîntâlnit până acum s-a petrecut la partida CS Otopeni - Dinamo (scor 2-3), disputat duminică pe stadionul Astra din Ploieşti. În timpul disputării partidei, între doi

Un fapt nemaiîntâlnit până acum s-a petrecut la partida CS Otopeni - Dinamo (scor 2-3), disputat duminică pe stadionul Astra din Ploieşti.

În timpul disputării partidei, între doi dintre suporterii echipei Dinamo şi jucătorul Valentin Negru (CS Otopeni), aflat în tribună la sectorul 0, a avut un schimb de replici. Fotbalistul a evoluat în trecut la Rapid şi de aici ar fi putut apărea adversitatea.

După altercaţia verbală, unul dintre fani s-a îndreptat spre jucător şi, prin surprindere, i-a aplicat un croşeu în bărbie, care l-a făcut KO. Imediat au intervenit oamenii de ordine care l-au scos pe suporter afară din stadion.

Agresorul, doar amendat

Huliganul care l-a lovit în plină figură pe fotbalistul CS Otopeni Vali Negru a scăpat doar cu o amendă. Mai mult, suporterului echipei Dinamo nu i se va interzice accesul pe stadion. Asta pentru că fotbalistul agresat a refuzat să depună plângere la poliţie. Bogdan Exerescu, de 22 ani, a fost amendat cu 400 lei şi lăsat în libertate.

"Nu putem face nimic, deoarece declanşarea urmăririi penale în astfel de cazuri se face numai în baza plângerii prealabile a victimei. L-am amendat doar pentru injurii şi pentru semne obscene, dar potrivit legii, nu-i putem interzice accesul pe stadioane numai pentru atât.

Dacă fotbalistul ar fi depus plângere, altfel ar fi stat lucrurile...", a declarat căpitanul Sorin Despina, din cadrul Jandarmeriei Române. Huliganul, care nu este cunoscut cu antecedente asemănătoare, a fost trecut în baza de date a jandarmilor şi va fi monitorizat.

Legea lui Mitică are scăpări

Toată lumea a văzut incidentul, dar nimeni nu poate face nimic. Aceasta este concluzia după ce reprezentanţii ambelor cluburi şi ai Ligii Profesioniste de Fotbal şi-au exprimat punctele de vedere.

"Noi am angajat o firmă de pază care a avut datoria să menţină ordinea", a precizat Mugur Porumbacu, directorul general al CS Otopeni. "La acel sector unde s-a petrecut incidentul s-a intrat pe bază de bilete şi de invitaţii. Nu ştim cum a reuşit acel suporter să intre acolo. O vină are şi Vali Negru, deoarece nu trebuia să stea acolo. Sectorul alocat jucătorilor noştri şi invitaţilor lor era amenajat în altă parte, deasupra băncilor tehnice. El a stat mai sus", a adăugat oficialul ilfovean.

Şi reprezentantul clubului Dinamo, Ionel Culina, directorul de imagine, a ridicat neputincios din umeri. "Nu noi am fost organizatori. Nici nu ştim cum îl cheamă pe acel suporter. Doar în baza unui proces-verbal întocmit de Jandarmerie am putea să căutăm dacă e abonat al nostru", a spus Culina.

LPF nu are cum să intervină

"Noi nu avem niciun instrument să intervenim. Toată organizarea cade în sarcina cluburilor. Nu mai avem nicio legătură nici cu comisiile, care sunt ale FRF. Există o comisie la FRF, condusă de juristul Justin Ştefan, care analizează evenimentele etapei. Dacă i s-a adus la cunoştinţă, observatorul meciului Paul Costaş a consemnat incidentul în raportul său, dacă nu, nu l-a scris", a precizat secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Valentin Alexandru.

Vali Negru: "Nu fac plângere"

Fotbalistul Valentin Negru s-a declarat foarte deranjat de amploarea care i se dă incidentului de duminică seara. Fiind suspendat, el a venit la stadion însoţit de familie: mama, tata şi soţia.

"Eu sunt supărat mai mult pe organizatori, care au permis accesul suporterilor echipei-oaspete în sectorul unde eram noi, cei de la CS Otopeni. Nici nu cred că ştiau cine sunt. Nu o să fac plângere penală. Doresc să se termine lucrurile aici", ne-a declarat Vali Negru.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite