Bătălia de pe Argeş, reconstituită după 90 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intrarea ţării noastre în Primul Război Mondial va fi comemorată după 90 de ani, prin reconstituirea Bătăliei de pe Argeş, cunoscută şi sub numele de Bătălia Bucureştilor. Evenimentul,

Intrarea ţării noastre în Primul Război Mondial va fi comemorată după 90 de ani, prin reconstituirea Bătăliei de pe Argeş, cunoscută şi sub numele de Bătălia Bucureştilor. Evenimentul, organizat de Muzeul Militar Naţional, se va desfăşura sâmbătă, 2 septembrie, începând cu ora 11.00, la fortul Mogoşoaia.
"Este o evocare istorică, dar cu o participare efectivă a 60 de pasionaţi ai reconstituirilor istorice din Bulgaria, Republica Cehă, Germania, România, Ungaria, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, echipaţi cu uniforme de epocă şi având în dotare armament folosit în acea perioadă", ne-a declarat prof. Horia şerbănescu, de la Muzeul Militar Naţional. El a adăugat că publicul va avea ocazia să vadă, la o scară redusă, modul în care luptau ostaşii în acele vremuri şi tipurile de arme pe care le foloseau. Va fi, de asemenea, o ocazie de comemorare atât a ostaşilor români căzuţi pe câmpul de luptă, dar şi a inamicilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite