Bătaie pentru studii în străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii au stat la coadă la standurile universităţilor pentru a afla informaţiii despre programele de studiu
Tinerii au stat la coadă la standurile universităţilor pentru a afla informaţiii despre programele de studiu

Peste 6.500 de tineri au căutat în weekendul trecut cele mai bune oferte de studiu la universităţile europene şi nord-amerciane, prezente la Târgul Internaţional de Universităţi (RIUF) din Bucureşti - ediţia de toamnă.

Afluxul mare de studenţi şi în acelaşi timp de liceeni este explicat de organizatori prin faptul că pe piaţa românească există mulţi absolvenţi de facultate care nu şi-au găsit de lucru, Capitala fiind în fruntea ultimului clasament de şomeri cu studii de licenţă din septembrie 2010.

Citeşte şi:
Dilema săptămânii: Studii în ţară sau în străinătate?

E mai iefin să studiezi în străinătate decât în România

Educaţia în România, ieftină pentru străini

Cele mai solicitate destinaţii de studiu de către români sunt pentru universităţile din Danemarca, Suedia şi Marea Britanie. „Tinerii au căutat în special programe de studiu despre economie, informatică, design şi grafică 3D. A fost cerere mare pentru studiile de licenţă, dar au fost şi foarte mulţi studenţi care au căutat programe la care să se transfere pentru un an sau doi la facultăţi străine şi programe de masterat", a spus Andrei Hanganu, manager de marketing şi de comunicare de la „Educativa". El a mai spus că peste 70% din universităţile prezente la târgul de la Bucureşti se vor afla mâine la Cluj, între orele 10.00 şi 18.00, la Casa de Cultură a Studenţilor.

Credit pentru studii de 25.000 de lire sterline

„Mulţi dintre studenţi sunt conştienţi că, spre deosebire de o şcoală românească, una internaţională le oferă mult mai multe oportunităţi. Pe de altă parte, multe dintre ţări au venit cu facilităţi financiare. De exemplu, Marea Britanie ce oferă 25.000 de lire sterline pe an ca împrumut pe care să-l dai înapoi după ce câştigi mai mult de 20.000 de lire sterline pe an", a mai spus Andrei Hanganu. Universităţile străine primesc dosarele de admitere până în primăvară.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite