Bătaie pentru vanghelioane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

>> Modelul petrecerii de Anul Nou organizate de primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, prinde şi anul acesta la public. Tom Jones, Bonnie Tyler, Culture Beat, Fun Factory, Underdog Project,

>> Modelul petrecerii de Anul Nou organizate de primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, prinde şi anul acesta la public. Tom Jones, Bonnie Tyler, Culture Beat, Fun Factory, Underdog Project, Reamonn şi Europe sunt câteva dintre vedetele revelioanelor din România.

Pregătirile sunt în toi. Meniurile sofisticate, soliştii preţioşi, decoraţiunile spectaculoase şi artificiile încă le dau bătăi de cap organizatorilor celor mai populare revelioane din ţară.


Preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie, a spulberat "misterul" şi a anunţat că bucureştenii se vor bucura şi anul acesta de revelionul de la Romexpo. "Suntem pe ultima sută de metri cu organizarea. Mai avem de negociat cu firmele de catering şi în vreo două săptămâni va fi totul gata. Sigur e că va cânta Tom Jones", a spus primarul sectorului 5.

Tom Jones, invitat la Romexpo

Potrivit reprezentanţilor primăriei, preţul biletului, care anul trecut a fost de 95 de lei, va fi un pic mai scump de data aceasta, fără să depăşească însă 100 de lei. De programul artistic al "Vanghelionului" se va ocupa firma artistei Luminiţa Anghel.

"Spectacolul va fi diferit de ce a fost în anii trecuţi. Vor fi foarte mulţi artişti din străinătate şi nu mă refer doar la cei din muzică, ci şi dansatori şi alţi artişti. Programul este construit pe conceptul unui show de stradă", a explicat managerul LA Entertainment, Bogdan Friederich. În deschiderea concertului lui Tom Jones va cânta formaţia Alphaville.

Pe lângă aceştia, vor mai susţine recitaluri de 20-30 de minute zece formaţii româneşti, printre care Holograf, Simplu, VH2, Akcent sau Voltaj. Dar surpriza, spun organizatorii, vine de la o orchestră din Germania, care va acompania 12 solişti români. Printre ei sunt Andra, Andreea Bănică, Luminiţa Anghel, care de altfel va şi prezenta show-ul, Marcel Pavel şi Mihai Trăistariu.

"Am ales voci adevărate, care pot să cânte cu acest band live. Show-ul va dura trei ore şi va fi interactiv, adică în timp ce, de exemplu, Andra cântă o melodie, Luminiţa şi Mihai Trăistariu fac backing vocal şi tot aşa", a mai explicat Bogdan Friederich.

Videanu a rămas cu Piaţa Universităţii

Pentru al şaptelea an consecutiv, municipalitatea va sărbători revelionul tot în stradă. Locaţia este aceeaşi ca în anii trecuţi, pe platforma din faţa Teatrului Naţional, la Universitate. Petrecerea, organizată de Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Capitalei (ArCuB), va începe la ora 19.00 a ultimei zi din 2007 şi se va încheia în jurul orei 3.00, în prima zi a lui 2008.

Între 19.00 şi 21.00, va fi un spectacol latino, după care urmează mai multe trupe şi artişti care vor cânta până la miezul nopţii. Şi anul acesta se aşteaptă prezenţa preşedintelui şi a primarului general. Special pentru ei, înainte de miezul nopţii a fost prevăzut un "moment oficial".

Bucureştenii vor avea parte anul acesta de două revelioane în stradă. Pe lângă cel al municipalităţii, şi postul de televiziune Pro TV a pregătit propriul spectacol, în acelaşi loc în care face de ani de zile, în faţa Ateneului Român.

59 de lei, revelionul la Baia Mare

O megapetrecere, gen "Revelionul lui Vanghelie", va avea loc la Sala Sporturilor din Baia Mare. La masa festivă, organizată de PSD Baia Mare, sunt aşteptate 3.000 de persoane cu venituri
mici, preţul biletului fiind de 59 de lei. Vor cânta Nicola, Mihai Constantinescu şi Sofia
Vicoveanca.

1.000 de şampanii de la "Pinalti"

Primarul Gheorghe Ştefan, poreclit "Pinalti", organizează o petrecere în aer liber în centrul oraşului, de la ora 19.30. La miezul nopţii, primăria a pregătit un spectacol grandios de artificii şi 1.000 de şampanii pentru cei care îşi vor petrece noaptea dintre ani în centrul oraşului.

La politica revelioanelor "i-a făcut" pe toţi

Cronologic, fostul primar al Capitalei, Traian Băsescu, a fost primul care a organizat revelionul la Romexpo. După ce acesta a avut succes în anul 2000, edilul sectorului 5 i-a suflat locaţia şi a dat lovitura cu Vanghelionul. "La început a fost un efort fantastic! Iniţial, am început cu frică.

M-am chinuit foarte mult şi toată lumea credea că nu se poate", explică Vanghelie. El îşi aminteşte că a fost pe vremea lui Ceauşescu la un revelion la Romexpo, unde "am mâncat mâncare caldă".

"Aşa că am luat schiţele vechi şi am ajuns la concluzia că se poate, doar n-a fost ăla mai deştept! Ştiu că au fost foarte mulţi care au încercat şi ei să facă la fel, dar le-au ieşit doar nişte kitchuri. Acum am aflat din discuţii cu unii, alţii, că Revelionul de la Romexpo e cea mai mare petrecere din Europa", conchide el.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite