Băsescu susţine că s-ar retrage din politică după al doilea mandat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Traian Băsescu susţine că ar dori să se retragă din politică la finalul celui de-al doilea mandat, în replică la o analiză publicată de Economist care invoca modelul Putin, sugerând că şeful statutul român ar putea prelua funcţia de premier din 2014.

„România nu-i o ţara care mai poate semăna cu Rusia, asta-i, cred, eroarea de apreciere a celor de la The Economist. Este imposibil ca în România să se întâmple aşa ceva, chiar dacă un politician ar vrea. În al doilea rând, eu n-aş vrea. Dacă discutam despre mine. N-aş vrea să mai rămân în politică după ce-mi termin mandatul de preşedinte”, a declarat Băsescu, într-un interviu acordat Hotnews şi RFI.

Şi în campania electorală din 2009, Traian Băsescu afirma că ar dori să rămână „doar înţelept” după două mandate la Cotroceni. În cazul în care ar fi pierdut alegerile prezidenţiale, el declara că ar fi plecat un an pe mare. "Dacă-mi termin mandatul acum, în decembrie, marea mea dorinţă este să mai plec un an pe mare. Mi-e dor de mare. (…) Dacă mai stau cinci ani, o să rămân doar înţelept după două mandate la Cotroceni pentru că atunci voi fi prea bătrân să mai plec pe mare”, declara el, anul trecut.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite