Băsescu se păstrează pentru Budapesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a fost "marele absent" de la Universitatea de Vară de la Băile Tuşnad, la care a participat în ultimii doi ani. Şeful statului are în plan însă o vizită oficială la Budapesta.

"A fost o chestiune de agendă, preşedintele a discutat însă cu organizatorii evenimentului de la Tuşnad despre asta. Anul ăsta nu a fost să fie, doar nu şi-a făcut abonament!", a arătat consilierul prezidenţial pe probleme de minorităţi naţionale, Peter Eckstein Kovacs. "Preşedintele va merge la Budapesta într-o vizită oficială, există un calendar", a mai spus Eckstein.

Relaţii „promiţătoare"

Vizita şefului statului a fost anunţată sâmbătă la Tuşnad şi de secretarul de stat în Ministerul de Externe din Ungaria, Nemeth Zsolt. El le-a spus participanţilor la Universitatea de Vară Tusvanyos că relaţiile dintre Traian Băsescu şi premierul ungar, Orban Viktor, sunt dintre cele mai bune şi că au început pregătirile pentru întâlnirea celor doi la Budapesta, în toamnă. "Băsescu nu a putut veni între noi, dar nu a trecut o lună în care cei doi, Traian Băsescu şi Viktor Orban, să nu se fi întâlnit. Am început pregătirile vizitei lui Traian Băsescu la Budapesta, în Ungaria. Cooperarea dintre cele două ţări promite foarte mult, este un proces promiţător", a insistat Nemeth Zsolt.

Anul trecut, Traian Băsescu a profitat de reuniunea de la Tuşnad pentru a avea o întrevedere privată cu Viktor Orban, care s-a şi lăudat cu "relaţia personală bazată pe o prietenie politică" pe care o are cu preşedintele României. Băsescu a fost prezent şi în 2009 la Băile Tuşnad, unde a susţinut un discurs în care a vorbit despre autonomia locală care trebuie să fie la fel "la Odorhei şi la Tulcea". Audienţa i-a răspuns cu huiduieli care s-au intensificat când a citat din Constituţie despre caracterul naţional, suveran şi independent al României. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite