Băsescu i-a mulţumit preşedintelui Indoneziei pentru semnarea decretului de extrădare a lui Nicolae Popa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Basescu la Seul.
Basescu la Seul.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la finalul Summitului pentru Securitate Nucleară care a avut loc în perioada 26-27 martie la Seul, că i-a mulţumit preşedintelui Indoneziei, Susilo Bambang Yudhoyono, pentru semnarea decretului de extrădare a lui Nicolae Popa, fostul director al Gelsor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul FNI.

Preşedintele României a avut mai multe discuţii private cu şefi de state care au participat la summitul de la Seul, inclusiv cu preşedintele Rusiei, Dmitri Medvedev, înainte de fotografia de grup.

Întrebat de jurnalişti dacă a discutat cu preşedintele rus despre scutul antirachetă, Băsescu a răspuns că „nefiind o întâlnire oficială, nu pot să vă spun ce am discutat nici cu preşedintele Medvedev, nici cu preşedintele Chinei, nici cu preşedintele Obama, nici cu priministrul Canadei, nici cu priministrul Noii Zeelande nici cu preşedintele Indoneziei căruia i-am mulţumit pentru semnarea decretului legat de Popa (n.r. – Nicolae Popa, fostul director al Gelsor)”.

Preşedintele indonezian a aprobat, la 25 august 2010, decretul privind începerea procedurii de extrădare în cazul persoanei menţionate.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite