Băsescu recunoaşte că a vorbit cu Năstase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bruxelles.Convorbirea dintre cei doi lideri a avut totuşi o influenţă semnificativă în decizia pe care a luat-o Năstase de a nu părăsi PSD. Băsescu şi Năstase au făcut împreună o

Bruxelles.
Convorbirea dintre cei doi lideri a avut totuşi o influenţă semnificativă în decizia pe care a luat-o Năstase de a nu părăsi PSD. Băsescu şi Năstase au făcut împreună o analiză a situaţiei din fostul partid de guvernământ şi s-a conturat ideea că ruperea PSD ar duce la distrugerea opoziţiei democrate. Din punct de vedere al semnalelor externe, se pare că rămânerea unui singur partid puternic în opoziţie, respectiv PRM, ar fi adus prejudicii de imagine inclusiv preşedintelui Băsescu. De altfel, Adrian Năstase a şi început, de ieri, să lucreze la o platformă de stânga, care va cuprinde, în esenţă, linia pe care s-a mers în guvernarea pe care a gestionat-o. Se conturează, în acest fel, trei grupări în PSD şi fiecare va avea o platformă.
Cel mai reticent la această idee a fost Ion Iliescu, acesta având experienţa moţiunilor la Convenţia la care s-a rupt FSN. Până la urmă, şi Iliescu a fost de acord că este mai bine cu un partid cu trei curente decât cu trei partide mai mici care să se bată pe acelaşi segment al eşichierului politic. Săptămâna viitoare va avea loc o nouă întâlnire cu organizaţiile şi, după cum se prefigurează lucrurile, în luna mai va fi un congres extraordinar.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite