Băsescu a primit un tablou fals

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tabloul primit cadou de Traian Băsescu pe 24 ianuarie la Focşani cu ocazia inaugurării Muzeului Unirii, lucrare atribuită pictorului italian Giovanni Francesco Venturini, este un fals.

Tabloul primit cadou de Traian Băsescu pe 24 ianuarie la Focşani cu ocazia inaugurării Muzeului Unirii, lucrare atribuită pictorului italian Giovanni Francesco Venturini, este un fals. Anunţul a fost făcut de către directorul Muzeului Vrancea, Horia Dumitrescu.

"Preşedintele ni l-a donat nouă pentru că i-a crezut pe donatorii din Tivoli care au afirmat că tabloul valorează cel puţin 30.000 de euro, iar el nu are voie să primească cadouri atât de costisitoare. Pe 25 ianuarie, noi l-am inventariat, considerându-l o piesă rară. Chiar se dorea expertizarea lui. Ieri, m-au sunat autorităţile din Tivoli, Italia, informându-mă că, de fapt, tabloul este un fals şi valorează cel mult două, trei sute de euro", a declarat Dumitrescu.

Originalul atribuit lui Venturini este o acvaforte şi a fost lucrat în anul 1610. "În asemenea condiţii, domnul Băsescu poate să-l primească. Îl găseşte la Muzeul Unirii, unde a fost deja expus", susţine Horia Dumitrescu.
Imediat după primirea tabloului de la Băsescu, conducerea muzeului a instalat un sistem de securitate, special pentru aşa-zisa piesă rară.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite