Basescu a primit Ordinul Renasterii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un schimb de decoratii a marcat ieri debutul vizitei oficiale a presedintelui Traian Basescu in Iordania, unde a fost primit de regele Abdullah al II-lea. Presedintele Romaniei i-a oferit gazdei

Un schimb de decoratii a marcat ieri debutul vizitei oficiale a presedintelui Traian Basescu in Iordania, unde a fost primit de regele Abdullah al II-lea.
Presedintele Romaniei i-a oferit gazdei Ordinul National Steaua Romaniei in Grad de Colan, primind in schimb Ordinul Nahda cu diamante, denumit si Ordinul Renasterii. Pana la momentul reintruparii sale, Traian Basescu s-a indeletnicit cu activitati oficiale ce decurg din actuala calitate de sef al statului. La intalnirile de ieri s-a vorbit despre felul in care Romania poate sa intre in reconstructia Irakului, alegand calea Iordaniei, tara cu care avem relatii privilegiate. S-a convenit in principiu despre constituirea unor intreprinderi mixte romano-iordaniene, care sa se implice direct in reconstructia zonei. Au mai fost semnate alte doua acorduri, unul privind cooperarea culturala si altul referitor la turism. Un alt punct de interes al Iordaniei fata de Romania este productia de armament. Astazi va fi parafat un memorandum pentru dezvoltarea cooperarii in industria de armament, Romania fiind unul dintre furnizorii Iordaniei. Colaborarea este extinsa si la instruirea cadrelor militare. Astfel, iordanienii vor invata de la noi cum sa devina ofiteri de securitate si informatii, in timp ce romanii vor lua in piept desertul la antrenamente in Regatul Hasemit al Iordaniei, pentru a se obisnui cu misiuni in conditii climatice deosebite. Traian Basescu se va intalni astazi si cu frumoasa sotie a regelui Abdullah, regina Rania, careia ii va darui o tapiserie, in timp ce regele, un pasionat colectionar de arme vechi, va primi o sabie militara.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite