Băsescu acuză posibila desfiinţare a DNA, guvernul infirmă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Am informaţii că se pregăteşte o ordonanţă de desfiinţare a DNA, motiv pentru care fac public apelul la primul-ministru să nu emită o astfel de ordonanţă. Dacă informaţiile mele nu


"Am informaţii că se pregăteşte o ordonanţă de desfiinţare a DNA, motiv pentru care fac public apelul la primul-ministru să nu emită o astfel de ordonanţă. Dacă informaţiile mele nu sunt corecte, regret declaraţia pe care am făcut-o, dacă sunt corecte, îl rog să se oprească", a declarat preşedintele Traian Băsescu, la câteva ore după ce Decebal Traian Remeş a demisionat din funcţia de ministru al agriculturii.

Băsescu a mai spus că, "cu siguranţă", actualul guvern este tentat să îşi protejeze miniştrii asupra cărora există suspiciuni. "Este esenţial ca primul-ministru să nu fie identificat nici de români, nici de cei care analizează evoluţiile justiţiei româneşti - mă refer la cei de la Bruxelles - cu un personaj politic care blochează funcţionarea justiţiei", a spus Băsescu.

Guvernul a negat, prin purtătorul de cuvânt, Camelia Spătaru, declaraţiile preşedintelui. "Guvernul nu intenţionează să desfiinţeze Departamentul Naţional Anticorupţie.

Cu câteva ore înainte ca preşedintele să facă această declaraţie, guvernul a dezminţit oficial zvonurile lansate astăzi în presă despre o aşa-zisă ordonanţă de urgenţă care ar avea drept urmare desfiinţarea DNA", a afirmat Spătaru. Ea a precizat că sursele preşedintelui l-au dezinformat pe şeful statului şi că guvernul acceptă scuzele acestuia.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite