Băsescu şi-a luat bilet pentru campania electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a participat la întrunirea PSD, preşedintele se va implica nestingherit în alegerile europene. Apariţia neaşteptată a preşedintelui Băsescu la manifestarea de lansare a

După ce a participat la întrunirea PSD, preşedintele se va implica nestingherit în alegerile europene.

Apariţia neaşteptată a preşedintelui Băsescu la manifestarea de lansare a eurocandidaţilor PSD a provocat reacţii diferite în rândul celorlalte partide parlamentare.

"Gafă", "mascaradă" sau "chestiune precipitată" au fost câteva dintre cuvintele folosite de politicieni pentru a descrie gestul şefului statului. Vicepreşedintele PNL, Puiu Haşotti, a declarat că prezenţa preşedintelui la momentul lansării eurocandidaţilor PSD reprezintă fie o gafă politică a social-democraţilor, fie "un aranjament subteran" făcut de o parte din PSD cu şeful statului.

Liderul liberal a precizat că formaţiunea sa nu îl va invita pe Traian Băsescu la nicio manifestare, întrucât acesta a declarat că vrea să distrugă PNL Vadim Tudor (PRM):

"O mascaradă"

Liderul PRM, C.V. Tudor, a afirmat că gestul lui Băsescu nu a fost altceva decât "o mascaradă pusă la cale şi dirijată de Ambasada SUA la Bucureşti". "Atrag atenţia colegilor din PSD că, dacă nu se vor dezmetici la timp, partidul lor îşi va pierde total identitatea şi forţa, devenind dintr-o puternică formaţiune de centru-stânga o simplă marionetă în mâinile acestui diabolic Băsescu", a spus Vadim Tudor.

Ion Vasile (PSD): "O chestiune precipitată"

Nu toţi social-democraţii au gustat invitaţia adresată preşedintelui Traian Băsescu. "Cred că a fost o chestiune precipitată. Dacă 99% se credea că nu va veni, pentru acel 1% această prezenţă trebuia bine gândită", a apreciat Vasile Ion, senator PSD de Buzău. Apropiată cercurilor lui Ion Iliescu, candidatul PSD Bucureşti la Parlamentul European, Corina Creţu, a avut o cu totul altă opinie. "Să nu ne facem iluzii: prezenţa preşedintelui Băsescu aici poate fi un pretext pentru a se implica şi mai murdar în viaţa partidelor", a spus Creţu.

Laszlo Borbely (UDMR): "Implicare în campania electorală"

Udemeriştii au evitat de această dată să mai condamne prezenţa şefului statului la manifestările unei formaţiuni politice. Dimpotrivă, referirile lui Băsescu la necesitatea reformării partidelor i s-au părut justificate vicepreşedintelui executiv al Uniunii, Laszlo Borbely.

"Faptul că data referendumului şi cea a alegerilor europarlamentare sunt în aceeaşi zi înseamnă că politicul a intervenit, şi asta presupune că se face campania electorală mai liber, poate şi preşedintele să se implice mai activ în campania electorală. Este clar şi ştie toată lumea că există această intenţie", a spus reprezentantul UDMR.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite